Шафик и ММФ кажу: БиХ проводи здраву економску политику

Власти у БиХ, уз финансијску подршку Међународног монетарног фодна, проводе здраве економске политике, оцијенила је замјеник директора ММФ-а Немат Шафик. Она је, након посјете БиХ и Хрватској, изјавила да БиХ погодује благовремено усвајање буџета за 2013. годину, с циљем даље фискалне консолидације. "Истрајност, када је ријеч о плану реформи, помоћи ће да буде побољшан раст […]

четвртак, јануар 24, 2013 / 07:31

Власти у БиХ, уз финансијску подршку Међународног монетарног фодна, проводе здраве економске политике, оцијенила је замјеник директора ММФ-а Немат Шафик.

Она је, након посјете БиХ и Хрватској, изјавила да БиХ погодује благовремено усвајање буџета за 2013. годину, с циљем даље фискалне консолидације.

"Истрајност, када је ријеч о плану реформи, помоћи ће да буде побољшан раст и креиран виталан приватни сектор који може да обезбиједи радна мјеста и смањи незапосленост, која је неприхватљиво висока, посебно међу младима", нагласила је Шафикова.

Када је ријеч о Хрватској, она је истакла да ће наставак опрезне и кредибилне фискалне консолидације, проширење и провођење владиног програма структуралних реформи, с приоритетом на повећању удјела тржишта рада и унапређењу пословне климе, довести Хрватску у снажну позицију да искористи предстојеће прикључење ЕУ, саопштено је из Канцеларије ММФ-а у БиХ.

"Иако власти и даље остају наш главни саговорник, желимо одржавати искрен и отворен дијалог са свим интересним групама, укључујући пословну заједницу и синдикате. Током своје посјете имала сам веома пријатну прилику да се састанем и са студентима и вратим се импресионирана дугорочним економским изгледом за регију", закључила је Шафикова.



Оставите одговор