Радмановић: БиХ није суверена зато што њоме управљају странци

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да међународна заједница још жели управљати БиХ и да, због тога, ова земља није суверена. Радмановић је рекао да рјешење политичке кризе у БиХ види у провођењу посљедњег споразума четворице политичких лидера. Предсједавајући Предсједништва БиХ је за "Ал Џазиру" истакао да нема разлога за неспоразуме око границе БиХ […]

петак, јануар 18, 2013 / 10:45

Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић изјавио је да међународна заједница још жели управљати БиХ и да, због тога, ова земља није суверена.

Радмановић је рекао да рјешење политичке кризе у БиХ види у провођењу посљедњег споразума четворице политичких лидера.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је за "Ал Џазиру" истакао да нема разлога за неспоразуме око границе БиХ са Хрватском. Он вјерује да се Хрватска, након уласка у ЕУ, према БиХ неће односити како се други, попут Словеније, односе према Хрватској.

Радмановић је нагласио да питање граница БиХ с Хрватском остаје отворено, да није спорна само морска, већ и западна граница која иде ријеком Уном.

Предсједавајући Предсједништва БиХ је истакао да је БиХ сама крива што касни с прикључењем ЕУ, али и да међународна заједница "није невина". Стога, каже Радмановић, морају заједно радити како би БиХ напредовала ка свом путу у ЕУ.

Он је истакао да Република Српска нема интереса да дестабилизује БиХ, али да "неке промјене долазе из вана и оне дестабилуизују БиХ".

Говорећи о специјалним и паралелним односима са сусједним државама, Радмановић је рекао да такви односи Српске и Србије сасвим добро функционишу, те да Сарајево не треба да се љути кад неко из Београда долази посјетити Бањулуку, јер је то корист не само за Српску него и за БиХ.

"Након дужег застоја, поправили смо односе са Србијом. Предсједништво БиХ је на реду да посјети Србију и мислим да ће се то догодити ове године", рекао је Радмановић.



0 КОМЕНТАРА

  1. Evo i ovoga molera, uzeo moleraj i ljestve da prekreči i zamaže zidove da se ne vidi bijeda, očaj i beznadje u koju nas nas odveli. Ako ima pravde, ne bi trebalo samo da firči odgovara za nedjela i zlodjela. Ti si s njim ruku pod ruku. I nemoj da misliš da ćeš se izvući kao svjedok saradnik. Sada bi najradije da firčija ufati srčka da vas ne uvuče u istragu.
    Džaba krečiš, alkosmane, nego vrati ono što si pokrao da prosvjeta ide u razred. Kada bi vi lopovi vratili samo po dio ukradenog, pokrpili bi budžetse rupe , pa bi vam nešto i oprostili.

Оставите одговор