Оксиморон: Николић би са Црногорцима братски

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да спорна питања између Београда и Подгорице треба рјешавати братски, јер су у питању двије најблискије државе, додајући да је он типичан српски политичар, пошто има добре односе са већином политичара из Црне Горе. „Мислим да за сваки проблем постоји и одговарајуће решење. До решења је увек могуће […]

петак, јануар 18, 2013 / 11:35

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас да спорна питања између Београда и Подгорице треба рјешавати братски, јер су у питању двије најблискије државе, додајући да је он типичан српски политичар, пошто има добре односе са већином политичара из Црне Горе.

„Мислим да за сваки проблем постоји и одговарајуће решење. До решења је увек могуће доћи уколико постоји мудрост и добра воља две стране. Уверавам да са моје стране неће изостати добра воља. То исто очекујем и од својих саговорника, а надам се да ћемо сви заједно имати довољно мудрости да почнемо да решавамо нагомилане проблеме у интересу свих наших грађана”, казао је Николић у интервјуу подгоричком „Дану”.

Николић ће данас, на позив црногорског колеге Филипа Вујановића, боравити у званичној посјети Црној Гори.

Он је указао да су Србија и Црна Гора кроз историју скоро увијек биле у добрим односима.

У том смислу, ја сам типични српски политичар, јер имам добре односе са већином својих колега из Црне Горе. Атипични су они политичари из Србије и из Црне Горе који настоје да наруше добре односе, истакао је Николић.

Упитан колико црногорско признање Косова утиче на односе Београда и Подгорице, он је казао да та одлука Црне Горе сасвим сигурно није допринијела унапређењу односа са Србијом.

„Ја време не могу да вратим, не могу ни прошлост да изменим, али желим да допринесем колико је у мојој моћи да не покваримо још више оно што су нам наши очеви, дедови и остали преци оставили као вековни завет, а то су братски односи између Србије и Црне Горе”, рекао је Николић.

Предсједник Србије, осим разговора са Вујановићем, састаће се и с црногорским премијером Милом Ђукановићем, предсједником парламента Ранком Кривокапићем, као и са представницима Матице српске и лидером Нове српске демократије Андијом Мандићем.



Оставите одговор