Српска застава на уласку у Српску – по пропису

Радници "Романијапутева" са Сокоца скинули су јутрос заставу државе Србије и на источном излазу из Сарајева, према Јахорини, уз таблу с натписом "Добро дошли у Републику Српску", те поставили нову заставу Републике Српске. Овим је испуњено обећање техничког директора "Романијапутева" Драгана Булошчића, који је најавио да ће застава државе Србије бити скинута када стигне нова […]

четвртак, јануар 17, 2013 / 18:51

Радници "Романијапутева" са Сокоца скинули су јутрос заставу државе Србије и на источном излазу из Сарајева, према Јахорини, уз таблу с натписом "Добро дошли у Републику Српску", те поставили нову заставу Републике Српске.

Овим је испуњено обећање техничког директора "Романијапутева" Драгана Булошчића, који је најавио да ће застава државе Србије бити скинута када стигне нова застава РС.

Булошчић је тврдио да застава Србије није смишљено постављена у циљу политичке провокације, већ да је дошло до забуне. Наиме, у магацину соколачких "Романијапутева", наводно, више није било застава РС, па је уочи празника постављена застава сусједне државе.

Застава Србије је постављена када су радници поправљали таблу с добродошлицом у РС, а која је у децембру 2012. године била оштећена.

Постављање заставе државе Србије на излазу из Сарајева изазвало је интерес јавности у цијеном региону, а градоначелник Сарајева Алија Бехмен назвао је то провокацијом.



Оставите одговор