Смак свијета уживо: Концерт Танкера у Дому омладине

У Бањолучком Дому омладине, још домаћији Танкер наступа у вечерас 21.12. издишуће године, представљајући и ствари са новог албума! Љубитељи Танкеровог звука (поуздано знамо да таквих има међу члановима редакције и сарадницима Фронтала) моћи ће, у оквиру ноћи назване Смак свијета уживо, чути провјерене ствари са њиховог првог албума Туга погони вољу (‘Sorrow Drives the […]

петак, децембар 21, 2012 / 08:29

У Бањолучком Дому омладине, још домаћији Танкер наступа у вечерас 21.12. издишуће године, представљајући и ствари са новог албума!

Љубитељи Танкеровог звука (поуздано знамо да таквих има међу члановима редакције и сарадницима Фронтала) моћи ће, у оквиру ноћи назване Смак свијета уживо, чути провјерене ствари са њиховог првог албума Туга погони вољу (‘Sorrow Drives the Will). Публици ће представљати посебно задовољство чињеница да ће вриједни Танкерови музичари овом приликом представити и ствари са свог новонастајућег албума Обале жалосне врбе (‘Shores of the Weeping Willow).

Албум се снима у новом, сјајном, заправо митском студију Дигитал Бојлер, под диригентским потенциометром Нинослава Добријевића – Тикија. Поузданог звук-мајстора свих бањолучких бендова који држе до себе. Осим што ће вам госн. Добријевић напунити уши Танкеровом сировом нафтом, вјероватно вам је познат и као басиста бенда Неуро, захваљујући којем је прва награда Демофеста, по први пут остала код куће.

Фронталу посебно задовољство представља наше непрестано превођење имена албума домаћих састава који пјевају на енглеском. Можда се то не допада некима, јер себи свуче паметније на страном језику, али то је наш вид лобирања да Танкер сними барем једну пјесму и на српском.

Гости из Сарајева

За ову прилику, позорницу ће са Танкером подијелити и два госта из Сарајева, који по први пут наступају у престоници Српске. Ради се о групама Флетлајн (Flatline) и Хелрајд (Hellride), што би у преводу биле Равна линија (ЕКГ, ЕЕГ апарати) и Паклена вожња. За Флетлан се и раније чуло, док је Хелрајд нешто новији колач.

Прије почетка и након окончања музике уживо, музику са носача звука ће вртити Далибор Дејановић познат још и као Разбијач (Demolition Man).

И, за крај најбитније: Смакосвјетовна приредба почиње у 21 час, а улазница кошта широко доступних 3 (словима: три) конвертибилне марке.

Ми овом приликом најискреније дајемо своју препоруку онима који воле чвршћи звук, да се појаве и прије свега добро се проведу, а онда и оно што ми досадњаковићи са Фронтала изузетно волимо наглашавати: подржите домаћу производњу умјетничке провенијенције!



Оставите одговор