Аеродором смањује трошкове за 10 одсто

"Аеродром Републике Српске" планира да у овој години смањи трошкове за око 10 одсто у односу на прошлу годину, када су расходи били већи од три милиона КМ, рекао је вршилац дужности директора овог предузећа Даворин Михић. Михић каже "Аеродром Републике Српске" намјерава да оствари уштеде на изнајмљивању просторија, јер се почетком маја управа преселила […]

понедељак, јул 2, 2012 / 08:05

"Аеродром Републике Српске" планира да у овој години смањи трошкове за око 10 одсто у односу на прошлу годину, када су расходи били већи од три милиона КМ, рекао је вршилац дужности директора овог предузећа Даворин Михић.

Михић каже "Аеродром Републике Српске" намјерава да оствари уштеде на изнајмљивању просторија, јер се почетком маја управа преселила у просторије на самом аеродрому, а претходно је велики дио новца издвајан на кирију у центру Бање Луке.

"Предвиђено је и смањење плата менаџменту, али и трошкова телефона и струје. Смањени су и трошкови превоза, јер смо организовали превоз радника путем комбија", рекао је Михић "Гласу Српске".

Он је нагласио да је управа предузећа израдила нови план пословања од 2012. до 2014. године, који би Скупштина акционара требало да усвоји до краја овог мјесеца.

"Иако је планирано смањење трошкова, неће доћи до повећања прихода у односу на прошлу годину. Тек у идуће двије године планирно је повећање прилива средстава", рекао је Михић.

Губитак "Аеродрома Републике Српске" прошле године је износио 749.921 КМ, док је 2010. године тај губитак био близу два милиона КМ. Ово предузеће прошле године је имало 60 запослених, а према плану запошљавања исти број радника биће задржан и ове године.

Тренутно са аеродома обављају четири лета седмично за Цирих, а у љетњој сезони повећан је број приватних летова.



Оставите одговор