Деби Михајловића, Шпанија тестира Србију

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић обећао је данас да ће његови изабраници учинити све да дођу до повољног резултата у пријатељском мечу против селекције Шпаније. “Резултат неће бити у првом плану, али покушаћемо да направимо проблем шпанским фудбалерима. Знамо начин како то да урадимо и могу само да обећам да ћемо све покушати да […]

субота, мај 26, 2012 / 14:26

Селектор фудбалске репрезентације Србије Синиша Михајловић обећао је данас да ће његови изабраници учинити све да дођу до повољног резултата у пријатељском мечу против селекције Шпаније.

“Резултат неће бити у првом плану, али покушаћемо да направимо проблем шпанским фудбалерима. Знамо начин како то да урадимо и могу само да обећам да ћемо све покушати да стигнемо до повољног резултата. То би код овако младих фудбалера подигло ниво самопоуздања”, рекао је Михајловић, а пренео сајт Фудбалског савеза Србије.

Он је додао да екипа у доброј атмосфери дочекује меч.

“Нисам се оптерећивао чињеницом да ћу селекторски деби имати против актуелног европског и светског шампиона, селекције Шпаније. Мој фокус био је на припреми репрезентације Србије. Могли смо да бирамо и лакше ривале, али ово је најбољи начин да спознамо наше стварне могућности”, рекао је Михајловић.

Нови капитен “орлова” Бранислав Ивановић такође је оптимиста уочи почетка турнеје у којој ће Србија одиграти пријатељске мечеве против Шпаније, Француске и Шведске.

“На новом смо почетку и помало у сенци свега тога остала је чињеница да ћемо играти утакмицу против можда и најбоље светске селекције. Освајање трофеја у Лиги шампиона донело ми је неописиву радост, али моја срећа се наставља, јер сам постао капитен репрезентације Србије. То су две ствари које представљају жељу и сан сваког играча”, рекао је Ивановић.

Александар Коларов сматра да о квалитетима шпанске репрезентације не треба трошити ријечи.

“Сви знају шта су освојили у последње четири године и јасно је да имају заиста фантастичне и играче и тим. Ми имамо доста младих фудбалера, примећујем код њих малу дозу треме, можда и неког страха, пуни су поштовања према старијим репрезентативцима и мислим да је то добро. Хијерархија се увек поштовала и тако би требало да остане. Применићемо рецепт за адаптацију младих какав је постојао када смо ми улазили у А тим”, рекао је Коларов.

Србија данас од 18 часова у Сент Галену игра против Шпаније, пет дана касније слиједи дуел са Француском у Ремсу, а мини турнеја се завршава 5. јуна у Стокхолму против Шведске.



Оставите одговор