Македонија: МУП објавио имена и фотографије осумњичених

Македонски МУП објавио је имена и фотографије петорице ухапшених који су означени као директни извршиоци убиства петорице мушкараца код Смиљковског језера код Скопља 12. априла. МУП је објавио фотографије Африма Исмаиловића (32), Агима Исмаиловића (33) и Алила Демирија (27) су починиоци убиства, али је у полицијској акцији “Монструм” приведен само Агим Исмаиловић док остала двојица […]

четвртак, мај 3, 2012 / 17:04

Македонски МУП објавио је имена и фотографије петорице ухапшених који су означени као директни извршиоци убиства петорице мушкараца код Смиљковског језера код Скопља 12. априла.

МУП је објавио фотографије Африма Исмаиловића (32), Агима Исмаиловића (33) и Алила Демирија (27) су починиоци убиства, али је у полицијској акцији “Монструм” приведен само Агим Исмаиловић док остала двојица су у бјекству.

Против ове тројице поднијете су кривичне пријаве за тероризам, као и против Фејзи Азирија (54) и Рами Сејдија (24), који су означени као помагачи, саопштио је македонски МУП.

Оружје које је заплијењено у акцији “Монструм” је нађено у неколико објекта.

Највећа количина је пронађена код Фериде Билали (60) из кумановског села Отља, у чијој кући је пронађена муниција, као рамови за аутоматско и полуаутоматско оружје и за пушкомитраљез. Код ње су пронађене и радио станице, маскирне униформе, кошуље, амблеми, легитимације и албум фотографија са ознакама Ослободилачке војске Косова (ОВК), саопштио је МУП.

Оружје је пронађено и у кући Иснија и Рамадана Асанија, оца и сина у скопском селу Арачиново.

Код ухапшеног Назифа Мехметија (33) пронађен је пиштољ, а код Ибрахима Зајдинија (28) аутоматска пушка, рамови са муницијом, сигнални пиштољ и једна бмба кашикара.

За још десет ухапшених МУП је поднио посебан извјештај Јавном тужилаштва због сумње да су учествовали у организовању, спремању, извршавању, помагању и прикривању кривичног дјела тероризма.



Оставите одговор