Зашто Станко Станић и даље жели ректорску фотељу!

Кад државни медији почну да се баве неком темом, онда значи да је баш труло. Ми, инвалидни хаковањем, настављамо свој посао. Садржај писма које је прослијеђено медијима и институцијама под насловом "za Biljanu Knezevic i iduci PRESSING" стигао је са адресе електронске поште Радмиле Праштало, али је вјероватно и до ње дошао слањем на више […]

среда, април 11, 2012 / 19:05

Кад државни медији почну да се баве неком темом, онда значи да је баш труло. Ми, инвалидни хаковањем, настављамо свој посао.

Садржај писма које је прослијеђено медијима и институцијама под насловом "za Biljanu Knezevic i iduci PRESSING" стигао је са адресе електронске поште Радмиле Праштало, али је вјероватно и до ње дошао слањем на више адреса, као писма у којима се прориче 7 година несреће уколико се пошта не прослиједи свим пријатељима. У наставку је садржај који одговара на питање из наслова:

Као увертиру да напоменемо да у њој сједи од 2006 године. Па зар и њему самом није дојадиоло. Не није, јер има мотив. Он је да још четири наредне године сакрије много тога под тепих. До сада му је успјевало али изгледа да „ничија не гори до зоре“.

У овом посљедњем мандату баш на његовом факултету је изражен највећи непотизам о коме се и даље не говори јавно, већ у „рукавицама“. Па ево конкретно:

На факултету заједно са татама раде њихови синови и то:

 • Микеревић и његов син на истом предмету
 • Тодоровић и његов син – терорише вјеће наставника да му запосле и другог сина
 • Кондић и његов син
 • Томаш и његов „не знам јели случајно“ асистен рођак истог презимена Томаш
 • А овом да додамо и друге факултете:

Машински факултет – дозволио да се на факултет запосли Јован Шкундрић ( мамин и татин син који је студирао готово седам година, а послије тога аутоматски послије дипломе на истом факултету добио одмах мјесто асистента)

Како врло успјешно и врло брзо магистрирају синови угледних професора на Правном факултету.

 • Декан Вито Поповић и његових двоје дјеце (син и кћерка)
 • Рајчевић и његов син
 • Савић Сњежана и њен син
 • Врло брзо и без проблема завршава факултет кћерка продекана Мирјане Рађеновић

Медицински факултет – јавна тајна о којој се говори бар десетак година

На који начин се уписаона факултет а послије експресно полагао испите на стоматологији син академика Драгољуба Мирјанића.

Претходно завршио економску школу и ни дана праксе у стоматологији, па је накнадно због халабуке купио средњу стоматолошку школу, а чак се зна и гдје

Позната афера како је полагао испите (напр афера са проф Николић која га није пуштала па је послије аутоматски замјењен професор код кога је одмах положио)

А финале финала, дошао је за успјешног асистента на стоматологиј и врло успјешно „припрема магистериј“, ако га већ и није завршио

Филозофски факултет је дозволио да на катедри заједно раде муж и жена Драгичевић. То им је лично омогућио Станко Станић преко задњег конкурса. Та афера је већ била у јавности и објелодањена

Министар Ајановић и његов син Бакир. Како заузима одмах послије факултта важну функцију при данашњој Влади РС.
…………….
Најефикасније је да се ти татини и мамини синови „изанализирају „ од самог уласка на факултет и види да ли су заиста тачни ови наводи.

А да не пришемо о дјеци декана других факултета који експресно и уз велико њихово залагање брзо завршавају и добијају посао.

Милош Сорак и његове двије кћерке које су „успјешно“ и без проблема (обе) студирале на Економском факултету. Сви студенти бар негдје имају проблем, али оне су на факултету бриљантно полагале. Само тата назове колегу и све иде без проблема…

Баш и нису биле бриљантне али су одмах добиле посао, а знамо како чекају на посао дипломирани економисти!

Милош Шолаја – како његов син послије завршеног Економског факултета одмах добија фотељу директора ИНТЕЗА банке у Блуци

Зашто мора умријети Ратко Краварушић – па зато да би син Николе Шпирића положио математику. И опет Економски факултет гдје је тандем Кондић- Станић (најближи рођаци – Станић оженио Кондићеву сестру)
Кондић био врло „спјешан „ министар финансија са бројним аферама а експресно уз министровање је докторирао а сад већ у звању ванредног професора, ако вћ и није био биран у редовне

Сав наведени непотизам има своје име и презиме али није јавно доступан. Из свега резиме: многим својим колегама, али којима је помогао је био права „мајка“, а другима врло окрутна маћеха.
Могло би се још писати, али нека инспектори Министарства то истраже како је обећао Касиповић у задњем обрачању студентима.

Врло забринута група професора Економског факлултета0 КОМЕНТАРА

 1. Oхо хо хо хо… испливава ли испливава… Требаће доста времена и пара да се покрпају и прикрију трагови…

  Али нису само они у питању, има ту још материјала…

 2. Ooo ovo vec postaje ozbiljno. Prvo Mira Kusmuk napisa kolumnu za naklon do poda,NAJBOLJA KOLUMNA U GLASU U ZADNJIH 7 GODINA, a sada i ovaj tekst. Cini mi se da sa ovim malim Dronjkom nije zajebancija.Vidim veceras na dnevniku da je ostro udario, a drago mi je da se sve ovo primilo u javnosti. Prilika je sad il nikad….Ako je postenih za 1 % vise vrijeme je da se oglase.

 3. Једно је сигурно, ствари су помјерене из осе у многим сферама друштва, тешко да ће се из овакве ситуације моћи купити социјални мир као што је то до сада полазило нашој влади!

 4. Идемо шире…
  Како је Мајкићка запослила два сина у Пореској управи? Све троје (мајка и оба сина) су „завршили“ приватне факултете????
  Мајка је завршила факултет са 52 године….
  Један син је недавно постављен на мјесто директора за информатику у Пореској управи, а од информатике зна упалити рачунар… (нисам баш сигуран????)?

 5. Ali šta će biti od ove priče? Ne budite naivni. Gospoda profesori će i dalje da rade sve sa svojim sinovima, jer zakon poznaje institut diskrecionog prava profesora, da bira saradnike. Dakle sankcije za njih ne postoje. A moral? E to je već sasma drugi par rukava. To su ljudi koji ne znaju šta je to, a i ne zanima ih mnogo. Uzdam se jedino u Vladiku Nikolaja što reče – što veća ljubav to veće stradanje. 😀

 6. Одлично, само да се дода, да син МИлоша Шолаје није завршио економски и не ради, ако мислимо на Шолају са политичких наука, тамо му син и студира.. Рајчевићу је прво радно мјесто директорско, непотребна агенција, за пријатеља Срђана Мазалице, мали се није знао воде напити, а сада је директор.

 7. Joj al lupate…institut diskrecionog ovlastenja profesora…da i ti nisi „neciji“ na „nekom“ faxu…ovo samo treba prepisatina papir i odnijeti u CJB BL kao krivicnu prijavu… Nikola Dronjak ima moje potpuno postovanje i podrsku…sto se tice zaposljavanja tu nemozes uraditinista, jer zakon ne poznaje privatne i javne faxove prilikom zaposljvanja…a kasipovic ih je izjednacio uredbomiz 2010 (180ects=240ects) pati sjedni i placi…komisinaima pet clanova i sviznaju sta i kako…

 8. Isti ovakvi tekstovi, sa istom dozom odvratnosti, mogu se napisati o bilo kojoj drugoj instituciji u Srpskoj. Ništa bolje stanje nije u sportskim savezima, advokatskoj komori, eparhijama SPCa, policiji, zdravstvu, udruženjima studenata, političkim partijama. Sve ti je to u po kile.

  Univerzitet je dobro mjesto za početak velikog posmpremanja, generalke. Ekipa koja je na udaru, vrlo je bogata i bahata… za neprepoznati kakvi su bili u prošlom vijeku.

 9. Чуо сам да на Економском факултету има неки асистент Барош, кажу да је момак завршио право са просјеком 6, нешто…тата му негдје средио магистарски и изабран за асистента. Када су расписивали конкурс нису тражили као услов магистериј већ завршен правни факултет.Посебна прича је правни факултет, тамо је онај луди Витомир први на преварантски начин досао до избора у ѕвање јер човјек нема нити један самостално објављен рад, што је видљиво из његове биографије са сајта факултета.

 10. mrav

  prije nego što prokomentarišeš nešto bilo bi uputno da se informišeš…ako neko „lupa“tj. lupeta onda si to ti jer nisi u stanju da shvatiš kompletnu misao i sadržaj poruke.

  neće ti ništa naškoditi da malo iščitaš zakon i da shvatiš šta je diskreciono pravo…pa ćeš onda moći da daš svoj visokoumno doprinos diskusiji. ili da te posavjetujem još bolje ti je da nazoveš inspektorat pa neka ti oni objasne;)

 11. Dva javna univerziteta u Republici Srpskoj i vecina fakulteta u njihovom sastavu zasluzuju detaljnu rekonstrukciju, i to kako u pogledu rjesavanja korpucije, kriminala i nepotizma na fakultetima, tako i u pravcu dizanja kvaliteta nastave i znanja koje profesori prenose studentima. Cini mi se da nas obrazovni model i obrazovna matrica pocinju zastarjevati, jer se studenti i dalje previse „odvlace“ u pravcu teorijskih znanja, a manje ili nikako u praksu. Po meni, ovo su dva osnovna pravca djelovanja na kojima studenti koji su zapoceli ovu pricu moraju da istraju. Ali ne samo studenti, svakako. Ovo je toliko bitna stvar za drustvo, da ako resorni ministar (zajedno sa prosvjetnom inspekcijom) ne moze da do kraja iznese, neka podnese ostavku.
  I nije mi jasno zasto sute studenti Univerziteta u Istocnom Sarajevu?! Zar nije vrijeme da ustanu protiv rektora, njegovog prorektora za finansije i kompletnog rukvodstva rektorata, jer svi znaju i svijesni su njihovog pogubnog uticaja po razvoj i funkcionisanje Univerziteta, a tek druga prica su njihove finansije manipulacije i malverzacije. Pored toga, stanje na fakultetima (ekonomski, pravni, poljoprivredni, DIF) je takodje lose, i rukovodstvo ovih fakulteta se cini nedoraslim i nesposobnim da ih vodi. Sve to utice na kvalitet nastave i na kraju, kvalitet kadrova koji izlaze sa ovih fakulteta. Gledao sam „Pressing“ prije neku vece, i nisam mogao da vjerujem do kojih granica seze bezobrazluk obojice rektora koji se prave „neupuceni“, „neobavjesteni“ i prezentiraju dobru sliku. Da tako licemjeran moze biti covjek obrazovnog nivoa kao rektori, nisam mogao vjerovati.
  I jos jedna stvar, nekad mi se cini da u studentske organizacije, vijeca fakulteta i senate univerziteta udju studenti koji su ne bas najkvalitetniji, koji u svemu vide licni interes, pa onda se i borba za studentska prava na tak nacin oslabi i obazvrijedi.

 12. U cijeloj ovoj prici treba spomenuti i asistenta Naslednog prava na Pravnom fakultetu u Banjaluci,gospodina imenom Djordje Rakovic,gospodin je naravno sin profesorice koja je godinama predavala na faxu,o njenim metodama rada da se i ne prica,jer je gospodja pokojna,pa je malo i neumjesno.
  Elem,Djordje je kao pravi mamin sin zavrsio fax za dvije i pol godine,sve sa fantasnicnim ocjenama,brze i od Seselja,pravi akademski dragulj,samo sto je nacin njegovog zavrsavanja faxa bio naravno u svijetlu svih spomenutih u ovoj prici o nepotizmu i ostalim malverzacijama na Univerzitetu u Banjaluci.To apsolutno znaju svi na faxu,toliko je sramotno da je smijesno.Smijesno naravno nije obicnoj dijeci koja studiraju po 6,7,8 godina uce i uce satima i satima,ali za njih ne vrijede isti kriterijumi kao za pojedine,jebiga nisu njihove mame i tate profesori i ini!Ne zelim nablatiti ovako sve profesore na Pravu,ima ih i normalnih cija dijeca studiraju regularno i koja su se namucila kao sin prof.Moraita ili dijeca prof.Babica.Mozda napokon se pokrene nesto i sapere se ova ljaga sa drzavnih fakulteta i ovaj uzas koji unistava visoko obrazovanje zadnjih 20 godina.Jer ovako ispada da privatni fakulteti izgledaju regularniji,a oni se tek problem u obrazovanju danas.

 13. А шта је било са Факултетом за спорт. Тамо су Проко и његов брат Предраг, па Предрагов син Дражен па Предрагов зет Секулић,… права најезда Прокића.

 14. мислим да је веома добро да се о овоме говори јавно, јер срамота ће пратити ове младе научнике гдје год да покушају наћи други посао.

  било каква реформа друштва мора поћи од универзитета, то је јасно, и сваки корак у том правцу има моју пуну подршку.

 15. Зашто нико не говори о корупцији на приватним факултетима ?
  Једноставно, јер је тамо нема – легализована је .
  Тамо се не купују испити, него дипломе . Проблем ријешен !

 16. фронтал би требао покренути једну кампању – сваке седмице по један факултет – да се објаве информације о родбинском запошљавању, родбинском магистрирању и докторирању, продаји испита и књига, примјерима бахатог понашања тзв. професора

 17. rale brada, 12.04.2012. 12:03:25

  Слажем се Рале. Мој утисак ових дана јесте да се причом која је покренута (коју подржавам, јер је важно да се бар прича, ако већ не може ништа друго) скреће са праве теме, а то су приватни факултети. Некако се јавни универзитети представише као легло криминала, корупције, непотизма… док ови нису ни споменути, а представљају већи проблем и наносе већу штету и студентима и друштву у цјелини.

 18. Од пријатеља син, који студира право, скоро ми рече да су на Правном факултету у Бања Луци, исти дан (прије пар мјесеци) дипломирали:
  – ћерка Витомира Поповића
  – син Марка Рајчевића
  – син Сњежане Савић

  Колико сам упознат све троје су професори на Правном факултету у БЛ, Вито Корлеоне је уз то и декан.

 19. Koliko sam upoznat Savjet za razvoj visokog obrazovanja uradio je provjeri ispunjenosti uslova za rad privatnih falkulteta i 90% njih po toj reviziji ne ispunjava uslove za rad samo sto Vlada po tom pitanju nije preuzela NISTA. Misljenja sam da je veliki uspjeh sto je jedna ovakva tema otvorena i cini mi se da je ovo prvi put u RS da prica traje a koliko vidim i studenti su ovoga puta ustrajni. Likom i djelom Vitomira Popovica pod hitno se moraju pozabaviti pravosudne institucije jer je taj svojim zlodjelima prevazisao prosvjetnu inspekciju.

 20. nece se nista ni preduzeti.

  veci privatni fakulteti (da ne kazem univerziteti) imaju godisnje prihode koji se mjere u desetinama miliona KM.

  sa tim parama mogu potkupiti pola drzave.

  drzavni fakulteti su tu gdje jesu, ni na nebu ni na zemlji.

 21. Како свака тема оде у погрешном смјеру.. У свијету ако си завршио Харвард или Кембриџ знају се твоје референце и гдје припадаш. Нека наш државни ради, више, боље и квалитетније и нека се не брину паметне главе да ће им „приватници“ загорчати живот. Систем треба рећи ко шта може. Овдје је већи проблем што је државни факултет умјесто да иде напријед враћен у стање проходавања. Само не заваравајмо се. Ми до рата нисмо имали Филозофски, нисмо имали ПМФ, нисмо имали пуно тога што смо добили, а нисмо требали. А нисмо требали зато што нисмо имали кадра да носи факултете, па су се професори „изгубили“ у парама и времену које су узимали и трошили радећи на све стране + тезгаорши из Србије, који су након јавних, само прешалтали своје услуге на приватни факултет. Стање у друштву је катастрофално и прије настанка ових заиста лоших приватних факултета у смислу давања знања ( не потребе да их имамо, требају нам). Погледајте стање у журналистици? Колико је БЛ журналистика „избацила“ добрих новинара? Па готово да их нема. Па онда смејурија од Академије умјетности, што ће то нама, осим да имамо своје дипломиране глумце, камермане и режисере, слично као и приватни факултети.. Много је овдје било приватних факултета прије него што су и званично настали. Очигледан је проблем, ми смо једина земља која има приватни јавни универзитет, поред формално приватних факултета. Ту је наша несрећа, а не само тражити изговоре у лошијима. Јавни факултети су јако лоши, са застарјелим кадром и прогрмаима, који и када се модернизују нема кадра да их предаје. Приватни су на нивоу фотокопирница.. Не ваља ово ништа. Приватна је и ова републикам јебеш образовање. Да је памети и да је праве државе, их..

 22. одличан коментар пинк пантер…моје паре иду на финансирање јавног универзитета и првенствено ми смета да тамо предају незналице, да те незналице деценијама чувају асистентска мјеста за своју ретардирану дјецу и да поред пара које редовно мјесечно издвајам за њихов рад наплаћују испите а да нису направили никакав научни помак, за шта сам им опет дао паре.

 23. @pink panter
  Зашто шириш лажи?
  Плата асистента је 1200КМ на читавом Универзитету и то се лако да провјерити. Тема је у реду, о томе се треба причати, али не треба да је користе исфрустрирани лоши студенти, који на овај начин виде могућности да истресу своје комплексе.

 24. Не лажем, старт је можда 1200 некоме ко никада није радио, са осталим принадлежностима добије се око 1600 КМ. Лако се да провјерити. Уопште није мало ни 1200 у односу на просјечне плате. 1300 КМ је старт љекара у Хитној помоћи, а много ми је важнији од асистента на журналистици.. Немамо ми привреде да платимо најбоље да нам уче дјецу да буду конкурентни знањем са свијетом. Још је медицина наша шанса, ту имамо добре људе, све остало је за затворити. Коме ће наши машински инжињери овдје радити?? У којој производњи и процесима видите студенте ЕТФ-а, како ли ће наш глумац одавде прескочити своје класиће из БГ? Није свако имао лове као Коља Пејаковић да студира у БГ када је Бог ходао по земљи. Нама сада треба само да дјеца добро науче лијепити ђонове, мијешати малтер и обрачунати плату. Остало су вишкови. Технолошки. Животни.

 25. pink panter, 12.04.2012. 16:30:20 [37073] – Вјероватно имаш за право, постоји рангирање и код асистената –
  – асистент
  – виши асистент (не у цм) 😀
  И добра је ствар што се овај клупко коначно одмотава. И због чега ви приватне факултете трпате у исти кош са државним? Ко још то сматра уопште факултетима?
  Потребно је прво „ударити“ на државне факултете и ту довести ствари у ред, у оваквој ситуацији у којој се тренутно налазимо долазимо у прилику да немамо скоро па никако одшколованог квалитетног кадра, дакле за њих дајемо паре као што неко већ рече и имамо пуно право да исте индиректно контролишемо!
  Циркус звани приватни факултети ће већ сам по себи превагнути на једну од двије могуће стране, али све опет зависи од ствари које би требале да се што хитније предузму на државним високошколским установама!

 26. Бунтовник, одлично је све речено. Дај да видимо памет коју ми сви плаћамо. Приватници нека се баве собом. Ако се ријеше државни, приватни или ће почети радити како треба или ће нестати. Типујем да ће нестати, алави власници не би могли да трпе квалитет и чекање на успјех, а подизањем критерија „приватници“ би остали без „публике“.

 27. Иѕненадила ме реченица у горњем тексту:“Томаш и његов „не знам јели случајно“ асистен рођак истог презимена Томаш“. Вјерујем да аутор текста није ѕлонамјеран, него да га је идентично преѕиме, у недостатку правих информација, навело на такав ѕакључак. Мр Далибор Томаш и ја нисмо у било каквој родбинској веѕи, ближој или даљој, што се лако може провјерити код надлежних институција. Ријеч је о случајности ѕбог које смо протеклих година обојица имали проблема и стално смо морали некоме објашњавати да нисмо у сродству. Мислим да ова грешка може компромитовати борбу против непотиѕма на Универѕитету коју потпуно подржавам. И сам сам о томе писао 2008. године у мојој књиѕи „Економија ѕаробљених ресурса“.

 28. Бунтовник, 12.04.2012. 16:44:10 [37074] & pink panter, 12.04.2012. 16:48:41 [37075]

  Ви не видите шуму од једног дрвета. Ова сва прича управо иде на руку приватним факултетима. Погледајте какве се поруке одашиљу јавности:

  – државни факултети су корумпирани
  – држани факултети нису добри
  – наставни кадар на државним факултетима није добар
  – државни факултети су приватне прћије
  – пролазност на државним факултетима је мала

  итд…

  Дакле, сва ова прича иде на руку приватним факултетима.

  Зашто Дроњак и екипа (у даљем тексту Дроњци) нису изнијели у јавност колико има асистената са ПРИВАТНИХ факултета а који раде на ДРЖАВНИМ факултетима?

  Зашто Дроњци нису затражили ревизију свих докторских дисертација на универзитету?

  Зашто Дроњци нису открили на ком приватном факултету Антун Тун има своје дионице?

  Зашто Дроњци нису затражили од Антун Туна имена свих оних који су завршили ПРИВАТНЕ факултете а запослени су у ДРЖАВНИМ органима?

  Зашто Дроњци нису питали гдје се стало са кривичним пријавама против лажних доктораната Московског (фантомског) универзитета?

  Двадесет година су ствари на овом универзитету овакве и сад се нашао Дроњак да исправља криве фалусе, мислим, то је све тако шупљо и провидно да ми је просто жао ових слова и прста што куцкам…

  Ово све иде на руку Додоу и екипи да се скрене пажња са горућих питања (свађе министара, незапосленост, пензије, затварање радних мјеста) има за крајњи циљ да се обесмисли државни универзитет, још је то остало на путу свеукупне друштвене пропасти.

  x-(x-(x-(

 29. Проф. др Рајко Томаш, 12.04.2012. 17:03:24 [37076]

  Поштовани професоре, немојте обраћати пажњу на кретене. Ви сте доказали да сте човјек и патриота ономад кад сте им свима дали од шаке до лакта још од времена кад сте били савјетник Баба Биљане! Нисте били алави на паре, Вама капа доле!

 30. buddha, 12.04.2012. 17:08:08 [37078]
  Суштина је у томе да су приватни факултети рефлексија државних и ту нема дилеме!
  Онога тренутка када дотјерамо државне „под конац“ можемо се надати и процвату рада приватних факултета.
  Политика „приватлука“ своди се на конкурентност, када у тој утакмици имаш слабе ривале логично је да ћеш се равнати према њима.

 31. citiram jednog diskutanta:
  ‘Чуо сам да на Економском факултету има неки асистент Барош, кажу да је момак завршио право са просјеком 6, нешто…тата му негдје средио магистарски и изабран за асистента. Када су расписивали конкурс нису тражили као услов магистериј већ завршен правни факултет.Посебна прича је правни факултет, тамо је онај луди Витомир први на преварантски начин досао до избора у ѕвање јер човјек нема нити један самостално објављен рад, што је видљиво из његове биографије са сајта факултета.’

  koliko znam, za asistenta ne mora biti uslov zavrsen magisterij, ali mora biti prosjek najmanje 8,00 na dodiplomskom studiju. jasno da ce kandidat sa stecenim visim akademskim zvanjem (teoretski) imati prednost nad ovim drugim…

 32. Неће се сређивањем ситуације на јавним факултетима ови „распасти сами од себе“. Каква конкурентност, какав процват? Они су тренутно највећи проблем и узрок већине осталих проблема. Захваљујући њима огроман број младих људи је на бироима за запошљавање, школовао за биро док „колеге“ са приватних попуњавају радна којих свакако нема. Дакле приоритет свих приоритета јесте обрачун са приватним високошколским установама које су за пар година наштанцале више диплома од јавних за скоро 40 година. Мислим да људи који то посматрају са стране нису свјесни проблема. Морамо да рјешавамо ово питање постепено, а ово је приоритет и треба покушати спасити оно што се спасити може. Будиша је поставио права питања. Мени се исто учинило и нешто слично сам написала. Дешавања на јавним високошколским установама су проблем, али приватници су далеко већи проблем, то је масовна појава, а нису ни споменути, чак су овим и профитирали.

  Подршка проф. Томашу!

 33. anja banja luka

  da ti nisi asistent na recimo drzavnom pravnom fakultetu

  😉

  nisu problem privatni fakulteti: problem je korupcija na javnim konkursima koji su samo formalnog tipa. trziste rada ne funkcionise, jer da funkcionise, lako bi se kukolj izdvojio od zita, odnosno ustanovilo ko ima vise znanja.

 34. anja banja luka, 12.04.2012. 18:05:23 [37088]
  Ја кажем да хоће и шта сад? B-)
  Број приватних факултета и како рече „штанцање диплома“ покрећу дугачку причу, има ту свега и свачега, и ту се суштина врти све око тога да се преко ноћи поправи слика о проценту високообразовног кадра код нас. Силно трче да се похвале како јуришамо ка европским стандардима па је с тим у вези и битно испунити норме те насилно поправити слику.
  Уколико издвајамо сви ми новац за јавне установе а самим тим и државне факултете било би логично да се примарно њима и позабавимо.
  Шта ме брига за приватним факултетом, не финансирам га, не зависим од њега…имам против надлежних институција које исте трпају у кош са државним факултетима и дозвољавају им уопште и да раде, али тада већ прелазимо у правно-политички домен.
  Проблеми на државним факултетима ПРОБЛЕМИ СУ СВИХ НАС!

 35. У овом тренутку тамо студира стотине и стотине „студената“ који нису подигли књигу и од сутра заузимају радно мјесто, ПОТПУНО ЛЕГАЛНО, дјеци која поштено заврше државни факултет. Бунтовник, мислим да не разумијеш суштину проблема. Док би ти рјешавао ово, тамо се дешава много већи проблем, а времена нема. То је приоритет. Кда се тим питањем позабавимо, ситуација на јавним факултетима ће почети да се рјешава, по аутоматизму. Дакле, моје мишљење је да треба да идемо обрнутим редослиједом.

  inspektor, 12.04.2012. 18:35:16

  Јесте, проблем је тржиште и конкурси, али мислим да би „рјешавање питања око приватних факултета“ био бржи и лакши начин за рјешавање тог око конкурса и сл.

 36. inspektor, 12.04.2012. 18:56:35

  O tome i govorim čitavo vrijeme. Na tome treba insistirati, prvo. To je prioritet. Nema smisla insistirati na rješavanju ovih pitanja na javnim univerzitetima, koji nisu masovna pojava, ako imamo paralelan sistem koji funkcioniše mnogo gore, a to jeste masovna pojava.

  Pozz

 37. Ања савршено добро разумијем проблем, уколико имаш квалитетан механизам контроле (што ми немамо) имаш и ријешен проблем са приватним факултетима, дакле шта се имамо бакћати у проблеме приватних факултета ако не можемо регулисати ситиније проблеме (државни). Ово је савршено добар тест, уколико се овдје нешто начини (нисам оптимиста) статус приватних се рјешава по аутоматизму, мање више то је једна спрега која се саморегулише.
  Да ти банализујем, брига мене што тамо на неком приватном факултету ради син, кћерка, кум, сестрић власника факултета и за то прима позамашну своту новца, мене брига што моје паре иду таквима у државним институцијама, проблем о коме ти причаш отвара нову паралелу и више се тиче самог квалитета наставе. Како код нас готово да ништа не функционише тако би могли ићи у ширину, овим се отвара пандорина кутија, али хајде да кренемо лагано, зар непотизам примарно по тим проблемима не упада у очи?

 38. inspektor, 12.04.2012. 19:24:53 [37098]
  Није пуно боље чак шта више у неким доменима ствари на државном су и горе, ми који студирамо на државним факултетима то најбоље знамо, ех да сада пођем писати о стварима које ми сметају на мом одсјеку бојим се да би листа била подугачка.

 39. Док Ви овдје расправљате о блату државних и приватних факултета, мој пријатељ, хирург-ортопед на Фб зиду качи „статус“:

  „Još sutra dežurstvo i da se zahvalim UKC-ju Banja Luka“

  Човјек одлази у једну словеначку варошицу. Напушта свој родни град. Сигурно не из хира. Испод једна докторица пише:

  „Čula sam danas da ideš,svaka čast na odluci i sretno!!!Vidi treba li ginekologa,pa da se i ja pakujem..:)“

  Дакле, остаће само фукара и раја, и ми с њима на бијеломе ‘љебу.

  ТО ЈЕ НАША НЕСРЕЋА У ЦИЈЕЛОЈ ОВОЈ ПРИЧИ. КОЛИКО ЈЕ САМО БАЊОЛУЧКИ УНИВЕРЗИТЕТ ОТШКОЛОВАО КВАЛИТЕТНИХ ИНЖИЊЕРА МАШИНСТВА, ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ, ДОКТОРА,… КОЈИ СУ НАПУСТИЛИ ОВУ КАЉАВУ МОЧВАРУ?

  Данас одлазе и последњи који се својим квалитетима могу понудити на страном тржишту. Нажалост, све мање квалитетних дипломаца излази с државних факултета, а о приватним је бесмислено говорити. ОД КОГА СУТРА ДА ОЧЕКУЈЕМО ИНОВАЦИЈЕ, ДА НАМ ПОДИЖЕ ПРИВРЕДУ АКО СЕ И ЗАУСТАВИ ОВО ЗЛО? Школовање младих људи је процес који траје најмање 16 година.

  Нисам примјетио да је неко поменуо болну истину да Република Српска ријешава проблем незапослености уписивањем младих на факултете. Боље да имају статус студента, него незапосленог на бироу рада.

 40. ДА ЛИ ЋЕ ИКО ПОКРЕНУТИ ПИТАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА ЉУДИМА С ДИПЛОМАМА ПРИВАТНИХ ФАКУЛТЕТА У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ?

  КО ЋЕ ОДГОВАРАТИ ШТО ЛИЦЕНЦЕ ИМАЈУ ФАКУЛТЕТИ ЧИЈЕ ЈЕ ПОСТОЈАЊЕ БЕСМИСЛЕНО И КОЈИ НЕМАЈУ ДОМАЋЕГ КАДРА? Како приватни, тако и државни. Ми смо имали на неком приватном факултету и одсјек МЕНАЏЕР У ВАЗДУХОПЛОВСТВУ, што се уклапа у трагикомедију с аеродромом у Требињу и авио-линијама субвенционисаним од Владе РС.

  КО ЈЕ ОМОГУЋИО ЉУДИМА СА ЗАВРШЕНИМ ПОСТДИПЛОМСКИМ СТУДИЈИМА ЗАПОШЉАВАЈУ КАО НАСТАВНИЦИ НА ДРЖАВНИМ ФАКУЛТЕТИМА?

  Морам још једном поновити: НИСУ ПОЛИТИЧАРИ У ВРХУ ДРЖАВЕ ЛОПОВИ, А ОСТАЛИ ЊИХОВЕ ЖРТВЕ. ОНИ СУ САМО СЛИКА У ОГЛЕДАЛУ ОВОГ НАРОДА. У КОЈОЈ ГОД ДРУШТВЕНОЈ СФЕРИ ДА ЗАГРЕБЕТЕ, НАЋИ ЋЕТЕ ИСТУ КАНАЛИЗАЦИЈИУ КАО И У ВИСОКОШКОЛСКОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

  Проблем с приватним факултетима у актуелним условима може довести до и грађанског рата. 😉

 41. ДА ЛИ ЋЕ ИКО ПОКРЕНУТИ ПИТАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА ЉУДИМА С ДИПЛОМАМА ПРИВАТНИХ ФАКУЛТЕТА У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ?
  nece. ima previse ljudi kojima to ne odgovara, a oni kojima to steti, su manji od makovog zrna i ne smiju da pisnu. pravi problem je sto dobar dio onih koji drzavne fakultete zavrse, takodje nemaju pojma, nezainteresovani su i zele da rade samo od 8-4 i da ih niko nista ne pita.

  КО ЋЕ ОДГОВАРАТИ ШТО ЛИЦЕНЦЕ ИМАЈУ ФАКУЛТЕТИ ЧИЈЕ ЈЕ ПОСТОЈАЊЕ БЕСМИСЛЕНО И КОЈИ НЕМАЈУ ДОМАЋЕГ КАДРА?
  kriterij besmislenosti je irelevantan; ko moze reci da je fakultet kojih pohadja 5000 ljudi i koji kontinuirano upisuje-besmislen? kadrovska pitanja takodje spadaju u domen kontrole prosvetne inspekcije. kod nas ljudi ne odgovaraju za mnogo ozbiljnije stvari.

  КО ЈЕ ОМОГУЋИО ЉУДИМА СА ЗАВРШЕНИМ ПОСТДИПЛОМСКИМ СТУДИЈИМА ЗАПОШЉАВАЈУ КАО НАСТАВНИЦИ НА ДРЖАВНИМ ФАКУЛТЕТИМА?
  studenti drugog ciklusa mogu biti saradnici-asistenti, a ne i nastavnici-profesori. za to im treba treci ciklus (doktorat).

 42. inspektor, 12.04.2012. 20:00:08

  У овом трећем питању сам заборавио написати „постдипломци с приватних факултета“. Неко заврши приватни факултет, па на истом упише постдипломски, и онда се запосли на државном као асистент некоме ко далеко више зна.

  А бесмислено је постојање факултета чији продукти нису потребни на тржишту рада. Недостаје нам професора математике и физике, мало ко и уписује, али зато уписујемо менаџере у ваздухопловству, а такав као страначки кадар на крају постане директор неке туристичке организације.

 43. Stanje je kao što vidite očajno!
  Dronjak je napravio svojih grešaka, ali jedini ima muda da istupi pred guzonje i sve im kaže u lice!
  Ako se pitate, da li su pu prijetili i da li mu prijete?!
  PRIJETE!
  Jedina Solucija Mentalna Evolucija!

 44. ајд да и ја додам нешто на море идеја и свега и свачега горе наведеног. Знате шта је моје искуство,не може нико да промјени ситуацију на оба Универзитета због тога што су сви ректори,проректори,декани,продекани,професори,асистенти па и студенти борци за студентска права тј 99% њих чланови странака и то махом владајуће(тим не желим да кажем да је владајућа добра или лоша-нисам нити ћу бити члан иједне). Ево вам један мали примјер са мог бившег факултета-Медицинског из БЛ, декан Вељко Марић под собом има 4 факултета, директор је болнице у Фочи и наравно посланик у НСРС,па ви мени реците има ли ту сукоба интереса,а да не причам о запошљавању његове кћерке-која је руку на срце била добар студент-оно што сам ја испита са њом излазио-ал ипак да постане одмах асистент и добије специјализацију из пластичне хирургије,зар није мало превише…А овоаквих примјера као што видимо је много,много… Него очигледно се рјешење само намеће..пут под ноге–Европо ето нас да будемо иргети,шегрти,чистачи све са дипломама….

 45. ајд да и ја додам нешто на море идеја и свега и свачега горе наведеног. Знате шта је моје искуство,не може нико да промјени ситуацију на оба Универзитета због тога што су сви ректори,проректори,декани,продекани,професори,асистенти па и студенти борци за студентска права тј 99% њих чланови странака и то махом владајуће(тим не желим да кажем да је владајућа добра или лоша-нисам нити ћу бити члан иједне). Ево вам један мали примјер са мог бившег факултета-Медицинског из БЛ, декан Вељко Марић под собом има 4 факултета, директор је болнице у Фочи и наравно посланик у НСРС,па ви мени реците има ли ту сукоба интереса,а да не причам о запошљавању његове кћерке-која је руку на срце била добар студент-оно што сам ја испита са њом излазио-ал ипак да постане одмах асистент и добије специјализацију из пластичне хирургије,зар није мало превише…А овоаквих примјера као што видимо је много,много… Него очигледно се рјешење само намеће..пут под ноге–Европо ето нас да будемо иргети,шегрти,чистачи све са дипломама….

 46. budhha
  „Зашто Дроњак и екипа (у даљем тексту Дроњци) нису изнијели у јавност колико има асистената са ПРИВАТНИХ факултета а који раде на ДРЖАВНИМ факултетима?“

  Drazen78bl

  „ДА ЛИ ЋЕ ИКО ПОКРЕНУТИ ПИТАЊЕ ЗАПОШЉАВАЊА ЉУДИМА С ДИПЛОМАМА ПРИВАТНИХ ФАКУЛТЕТА У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ?“

  „Неко заврши приватни факултет, па на истом упише постдипломски, и онда се запосли на државном као асистент некоме ко далеко више зна.“

  Jako slicno razmisljanje, a gotovo identicne recenice!! Buddha da nisi ti mozda Drazen87bl ili da preformulisem pitanje, Drazene87bl da nisi ti mozda Buddha?

 47. drazen78bl

  „У овом трећем питању сам заборавио написати „постдипломци с приватних факултета“. Неко заврши приватни факултет, па на истом упише постдипломски, и онда се запосли на државном као асистент некоме ко далеко више зна.“

  I to je upravo jedan od krucijalnih problema. E sad bi trebalo postaviti prava pitanja kojih u ovoj priči nema.

  Neko ko je imao 2o.oookm da plati školarinu na privatnim fakultetima, a svima je jasno kakvi su kriteriji na tim fakultetima, našao je sigurno još 10 pa da plati uhljebljenje na državni univerzitet (znam primjer, čovjeka za koga se pričalo da je dobro natrpao džepove da se dočepa državne katedre). A sad je pitanje ko je to aminovao i dopustio? Oni će reći zakon jer su izjednačeni i državni i privatni fakulteti. Ali se ne mogu praviti naivni da lično ti isti koji se pozivaju na zakon nisu „hamalisali“ i na privatnim fakultetima. A ko je tu na gubitku samo bijeda koja nije imala pare da plati skupu školarinu na privatnom faksu, da budu gospoda da ih niko ne maltretira.

  Ono što je takođe vrijedno spomena jeste fenomen koji se razvio poslednjih godina na državnom univerzitetu da postoji plejada asistenata koji su gubili godine u srednjim školama, nisu bili kadri da je završe ali su zato bili vrlo uspješni na fakultetima (uglavnom po Srbiji) a i u svom daljem naučnom doprinosu akademskoj zajednici jer su uspješno magistrirali. I za to je neko morao znati!

  Situacija koja je sad kulminirala nije od juče već su se sistematski godinama razlozi gomilali.
  Imali smo gostujuće profesore iz Srbije koji su gostovali prvenstveno „po radi“ svojih honorara što nisu bile ni malo naivne cifre. Upravo oni su odnjegovali dobar dio današnjih docenata po sistemu ja tebi ti meni. Ti odrađuješ sve za moje honorare, ja ti se ne pačam u svoj posao, jer dolazim jednom ili dva puta godišnje da dignem pare ali ću biti vrlo komforan i revanširaću ti se za ove honorare „skupiću“ ti „dobru“ komisiju da bez problema magistriraš a onda i doktoriraš. Ako samo pogledate po biografijama „naših docenata“ vidjećete da je ciklus njihovih naučnih pregnuća – magistrirao 2008, a doktorirao 2010. Zamislite? Kakvi kapaciteti. Na ozbiljim univerzitetima, u akademskim krugovima ti ciklusi bezmalo traju između 8 i 10 godina.

  Odlično je pitanje koliko naših docenata govori samo jedan, a o drugom stranom jeziku da i ne govorimo.

  Poznata je i sledeća varijanta „zaslužnih naučnika“ završi Janjoš u Prijedoru, magistrira u Sarajvu (FBIH) a doktorira u Banjoj Luci. Svaka čast trebalo se dosjetiti toga.

  O naučnim referencama ko ima i gdje i koliko objavljenih radova ne treba da se zalud troše riječi. Jedini autor koga su citirali u svijetu bio je pokojni akademik Vasić, (istoričar).

  Sledeće dobro pitanje bi bilo kako je akutelni predsjednik ANURS-a, verifikovao svojim potpisom doktorate na nepostojećem MAGEN UNIVERZIITETU?

  Kako je aktuelna poslanica SNSD-a, profesorka sa Poljoprivrednog fakulteta upisala svog sina na isti faks bez završene srednje škole, sva priča se slegla u javnosti a o nekim sankcijama nije bilo ni govora.

  Na našu žalost državni univerzitet je postao mjesto gdje će se uhljebiti svi bivši političari nakon propasti na izborima. Zato nam tako i jeste. Ekonomski fakultet je najeklatantniji primjer. Bivši direktor Vitaminke koji je i sudski terćen zbog prodje imovine ove firme (cifra oko 1 milion maraka), danas je profesor na ovom fakultetu, kao i Mikerević i njegov vjerni Radivojac, a Bogami i Rajko Kasagić.

  Isti Titini docenti, (dobri komunist) pa Radovanovi (veliki srbi) nadničarili su i po svim privatnim fakultetima ne samo u RS već i u kompletnoj BIH, (TUZLA, MOSTAR, SARAJEVO). Da ironija bude veća neki koji su na Filološkom fakultetu predavali srpski jezik u Federaciji su predavali sigurno bošnjački…

  I priči nikad kraja…

  B-)B-)B-);)

 48. Бунтовник, 12.04.2012. 17:25:28 [37082]

  Суштина приче је да се ради о неколико појединаца, а приказује се слика да су СВИ са државних факултета корумпирани. Ово има само један циљ: НАНОШЕЊЕ ШТЕТЕ ДРЖАВНИМ УНИВЕРЗИТЕТИМА, ево Дражен је написао истину:

  „КОЛИКО ЈЕ САМО БАЊОЛУЧКИ УНИВЕРЗИТЕТ ОТШКОЛОВАО КВАЛИТЕТНИХ ИНЖИЊЕРА МАШИНСТВА, ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ, ДОКТОРА,“

  Није у питању квалитет наставе, знања већ је само циљ да се пљује јер сад кад нема мјеста да се никоговићи запошљавају по Влади, сад су им дупета зинула на професорска и асистентска мјеста државних факултета. Ми смо друштво које поново преживљава сумрак цивилизације.

  Дакле у питању је десетак људи и то већином са Правног и Економског факултета:

  – Поповић
  – Рачевић
  – Савић
  – Раковић
  – Микеревић
  – Кондић
  – Мирјанић

  Не можеш кроз десет људи стигматизовати цијели Универзитет. Да сам на мјесту Станка ја бих подигао ТУЖБУ против Дроњка, јер он нема ниједан конкретан доказ корупције (аудио снимак није доказ корупције, доказ су ОЗНАЧЕНЕ НОВЧАНИЦЕ!). Ако се сјећате некидан су правили студента инсајдера (каква спрдачина).

  Ова сва прича тјера воду на млин неколико људи:
  – приватним факултетима
  – будућем ректору (можда оној што је сина без средње школе уписала на Пољопривредни факултет?!)
  – скретање пажње народу са горућих проблема (незапосленост, пензије…)

  Ако већ Дроњци желе добро државним факултетима онда требају извршити притисак на Антун Туна да се види:

  – колико и којих је то кадрова запослено у државној администрацији
  – којима је од њих и колико ДРЖАВА дала паре за школовање
  – да се изврши категоризација диплома не може исто бити вреднован студент који је је завршио Медицински факултет и студент који је завршио Здравствену његу на Апеирону!

 49. Ceca, 12.04.2012. 22:50:01 [37129]

  „Jako slicno razmisljanje, a gotovo identicne recenice!! Buddha da nisi ti mozda Drazen87bl ili da preformulisem pitanje, Drazene87bl da nisi ti mozda Buddha?“

  Ха ха ха ха ха… Дражен и ја до сада смо имали јако добру сарадњу, нешто као Бранисла Ивановић и Хуан Мата 😛

 50. Pitanje za milion funti – kome odgovara ovakvo stanje u visokoobrazivnim institucijama?

  Kome odgovara čak i ova aktuelna priča kad se o svemu ćuti godinama, eventualno se čuje neki sporadičan primjer kad nekom „prećiziš“ pa da ti pokažu da postoji glavni BOS koji će te disciplinovati…onda nešto ispliva u javnost da te malo kompromituju-da se naučiš pameti, jer sankcije za činjenja ovakvih sramnih postupaka ne postoje!!!

 51. Ne provaljuj se vise, sve je ovo ista osoba, malo pljuje, malo hvali, ne zna ni sam sta bi od sebe, pa se petlja u „politicka“ pitanja, pa malo u „studentska“, a naravno razumije se i u muziku kao vrhunski Dj u nocnim klubovima B-)

  Opusti se druze, nema potrebe da citav dan iznosis svoje komentare, ne zanimaju nikoga!

 52. budhha
  „Ово све иде на руку Додоу и екипи да се скрене пажња са горућих питања (свађе министара, незапосленост, пензије, затварање радних мјеста) има за крајњи циљ да се обесмисли државни универзитет, још је то остало на путу свеукупне друштвене пропасти.“

  Poštovani prijatelji, ako malo razmislite u ovoj priči temeljno se maltretira i kažnjava „sirotinja raja“ sa državnih univerziteta. Krajnji cilj ove kampanje je da PLEBEJCI op.aut. (sa privatnih fakulteta) konačno jenom za svagda raskrste sa „sirotinjom“ i etabliraju sebe kao zvaničan akademski krem.

  Zašto? Evo vam primjer: ministarstvo je čekalo sa raspisivanjem konkursa za master studiji na državnom fakultetu sve do novembra prošle godine, dok je isti ne smetano tekao na privatnim fakultetima. Pa kad su se kandidati isprijavljivali, (važno je zapamtiti bez prijemnog) na HAPEIRONIMA (gdje je master 5.oookm), e onda je državni fakultet došao na red. Master košta tričavih 1.500km (samofinansiranje), a deset najboljih plaća 800km. A u čemu je keč – svi prijavljeni kandidati za master studiji morali su polagati prijemni ispit. KAKVOG LI CINIZMA!!!

  Sa privatnih fakulteta dolaze ljudi sa visokim prosjekom uglavnom vrlo skromnog znanja i potpuno su jednaki sa „sirotinjom rajom“(kažnjenom po treći put u ovim ciklusima). Raja još po nešto i zna pa ih treba kazniti zbog tog tako što će polagati prijemni…:P

 53. Драж, не можемо једно питање „стављати под тепих“ да бисмо се бавили другим. Твој пријатељ одлази у потрази за бољом зарадом, али он има посао. Ти знаш за шта се школујеш. Ти и твоје колеге, и свака вам част. Ишли сте разумом, можда и срцем, ја сам ишла срцем мада сам имала и других могућности. Елем, твој колега има посао, али моје колеге немају посао и неће га имати, прије свега захваљујући овом питању о којем сам писала. Људи не могу да се запосле, не могу да оснују породицу… и гледају своје дојучерашње колеге, који су напустили државне факултете које нису могли да заврше, како добијају послове, незаслужено.

  Молим вас, немојте да се играмо са овом темом и упоређујемо студенте са државних и приватних факултета и да опет умањујемо проблем причом „није ни на државним боља ситуација“. То НЕ СМИЈЕ и НЕ МОЖЕ да се упоређује.

  Цецо, нису иста особа, вјеруј мени.

 54. svrseni studenti, velika vecina, izlaze sa nasih drzavnih fakulteta slabog, loseg znanja.

  i sam sam takav bio.

  do pojedinca je dalje koliko ce uloziti u sebe nakon toga, i sta uopste zeli u zivotu.

  problem je u tome sto studenta na drzavnim fakultetima bespotrebno maltretiraju sa losim, zastarjelim i neupotrebljivim nastavnim programima, pa kad konacno zavrsi, smatra da je uhvatio boga za onu stvar.

  nakon te faze, slijedi faza spustanja kriterija, dugotrajne potrage za poslom, i kad ga konacno nadje, sudar sa surovom realnoscu nase zbilje i svakodnevnice, te pad i gubitak vecine moralnih dogmi koje mladi ljudi inace imaju.

 55. Бунтовник, извини молим те, али ја мислим да ти не студираш на државном факултету и да због тога покушаваш да преувеличаш ово питање и изједначиш оно што не може да се изједначи. Нема ту неких великих проблема. Има, али они нису масовна појава и ради се о свега неколико професора на сваком факултету.

 56. sad ima materijala za mup i tuzilastvo ali sta reci kad se zna da se i na visoku skolu mup vec duzi niz godina vecinom upisuju (opet) preko rodbinskih i kumovskih veza pa me nece cuditi da istrage uopste i ne bude jer su ti isti „dovedeni“ studenti u roku zavrsili te naravno odmah zaposleni , najcesce u banja luci…

  sta glumi rektor stanic? ovo i jeste i nije hajka na njega, on je prvi covjek univerziteta i mora snositi krivicu ako su ove iznesene tvrdnje tacne tako da se sa pravom osjeca prozvanim

  pored stanica, kondica i ostale prozvane ekipe sa njima rame uz rame bi mogao i komic jasmin, jer i njegova djeca su imali turbo-prolaz na ekonomskom fakultetu

  kakve su stvari na pravnom fakultetu vec je pisano, treba samo dodati da i djeca pojedinih advokata su dosli u posjed diploma pravnog fakulteta a da posteno ne znaju gdje je portirnica na istom fakultetu

  na tehnologiji je zasebna prica, tamo takodje ima nepotizma i provlacenja , ne samo na osnovnim studijama vec sad i na masteru gdje predjsednik upravnog odbora univerziteta pojedinacno saziva studente jednog po jednog telefonom da upisu master a te iste studente je u najvecoj mjeri provukao kroz prvi dio studija kao krave kroz kukuruz iz samo njemu poznatih interesa
  kad smo vec kod tehnologije, treba se zapitati sta na tom fakultetu radi smjer „dizajn tekstila“

  o medicini je dosta pricano a i pricace se jos, samo kuku majko onome ko se sutra razboli jer dobro razmislite kome cete u ruke na paprikovcu

  samo ne treba smatrati da je visoko obrazovanje nesto drugacije od osnovnog i srednjeskolskog, tamo je pad znanja iz godine u godinu evidentan a u velikoj mjeri treba zahvaliti upravo kadrovima koji su tamo zaposleni a dolaze kao strucnjaci skolovani po gore opisanim recepturama

 57. А замисли још нисам мамин и татин син, има и таквих случајева, ето да не буде све песимистично 😉

 58. А замисли још нисам мамин и татин син, има и таквих случајева, ето да не буде све песимистично 😉

 59. sjemenar, 13.04.2012. 00:27:09

  „samo ne treba smatrati da je visoko obrazovanje nesto drugacije od osnovnog i srednjeskolskog, tamo je pad znanja iz godine u godinu evidentan a u velikoj mjeri treba zahvaliti upravo kadrovima koji su tamo zaposleni a dolaze kao strucnjaci skolovani po gore opisanim recepturama“

  Овим си погодио у срж проблема !

  Деградација знања (изазвана корупцијом или било чим другим) на високошколским установама генерише катастрофалне посљедице на нижим нивиома школства, али и у другим областима живота ,па имамо слабе правнике, економисте,агрономе,технологе,менаџере(ову ријеч не волим)…Све се ово личним радом и едукацијом може поправити и од тога не зависе животи других.

  Међутим, оно што никако не смијемо толерисати то је да нам са факултета излазе недовољно стручни медицинари, јер њихово знање и струка често одлучују о животу и смрти.
  Можда је ово један од разлога зашто се нико не усуђује отворити приватни Медицински факултет.

 60. rale brada, 13.04.2012. 01:13:52 [
  Међутим, оно што никако не смијемо толерисати то је да нам са факултета излазе недовољно стручни медицинари, јер њихово знање и струка често одлучују о животу и смрти.
  Можда је ово један од разлога зашто се нико не усуђује отворити приватни Медицински факултет.
  rale nisi u pravu svi mi manje ili vise odlucujemo o zivotu ili smrti.ako neko lose napravi struju jedan manje a ako je neko los premijer stotine i hiljade nas je manje na razlicite nacine samo sto nije ocigledno kao kod doktora.,

 61. Ceca, 12.04.2012. 22:50:01

  „Buddha da nisi ti mozda Drazen87bl ili da preformulisem pitanje, Drazene87bl da nisi ti mozda Buddha?“

  Никола, да си дуже на овом порталу знао би да ја нисам иза ника Buddha. Нисам прочитао његов коментар, па сам написао слично.

  Поздрав 😉

 62. Ceca, 12.04.2012. 23:04:49

  Исто као што Буда наступа с предрасудама према Теби, тако и Ти по мени. Заиста нема смисла. Буду сам упознао преко Фронтала, а лично смо се упознали тек у фебруару ове године. Од тада смо се једном видјели и једном чули.

  Даље, ја свакодневно читам, осим стручне литетратуре, књиге, текстове из сфере политике и економије. Доста више од мнгих којима су политика и економија занимања. На прсте руке можеш у граду пребројати људе који боље познају музику од мене. Само Дадо Дејановић има шире познавање музике (поп, рок, фолк, хаус,…) од мене, а човјек је од 1992. радио професионално као ди-џеј.

 63. herc64, 13.04.2012. 10:29:18

  Посматрано филизофски, у праву си. Међутим, то није ствар образовања и струке, већ лоше процјене, лоших намјера и ко зна чега другог.

  На микро нивоу, медицинско особље ( по опису посла) је у свакодневној позицији да доказује своје знање и због пропуста у истом, а не због свјесне намјере, може доћи до фаталног исхода. Прави доктори се читав живот друже с књигом и уасвршавају, њих треба поставити на кључна мјеста и дати им специјализације о којим говорим, а ове друге распоредити на ефемерна мјеста. Управо штела у овом сегменту је погубна.

 64. Pokretanjem ove priče u vrijeme izbora za rekotra ona gubi na sovjoj iskrenosti. Ne može rektor popraviti sve krive Drine koje su na univerzitetu. Mnogo je to kompleksnija organizacija univerzitet od bilo koje druge. Naime, pri izboru asistenta nije on sam koji odlučuje ko će biti asistent a ko ne. Da li stvarno mislite da je rektor uticao na promovisanje sina i kćerke dekana pravnog fakulteta u zvanja koja imaju poslije sve svađe između njih dvojice? Sin dekana ekonomskog fakulteta nije asistent na istom fakultetu. Dalje, i jedna opservacija, ako je student zaista onoliko dobar kao što govore njegove ocjene u indeksu ne sumnjam da će ga prihvatiti mnogi prestižnjiji univerziteti od ovog banjaluckog, naravno ta dobrota se tamo ne pregleda samo kroz ocjene postoje i drugi kriterijumi. I na kraju, ako cilj da se izbaci rektor Stanic iz trke za reizbor to je katastrofalna greška i neće služiti nikome na čast. Da li neko mislite da je ovaj što je istakao kandidaturu bolji od njega?

 65. drazen78bl, 13.04.2012. 11:26:18 [37165]

  „Исто као што Буда наступа с предрасудама према Теби, тако и Ти по мени. Заиста нема смисла. „

  Немој бити наиван, нису предрасуде у питању већ чиста истина заснована на чињеничном стању:

  – Дроњак је Антун Тунов играч, иначе није нешто интелигентан, тек за једно 10 до 15 година ће (можда) схватити како су га злоупотријебили

  – Прве новине које су објавиле вијест о корупцији и непотизму на универзитетима су биле Прес, зна се ко је дописник Преса и како су добили 50000 марака за веб сајт и ко зна колико још новца

  – Тај што је дописник Преса (има своју колумну) није никакав Србин, патриота, већ чисти интересџија који ће за паре урадити све.

  УП. Постало је бесмислено коментарисати, људи једноставно не виде кад је неко злонамјеран, а отварати очи људима је чисто бацање бисера пред свиње.

 66. студенте треба канџијати. запослити 10 њих да носају канџије и ударају их у мензи, читаоници, на капијама, онако у пролазу методом насумичном. не би „а“ рекли. љигава маса.

 67. Ојха, иде лавина лаганини! А да кажемо коју и за чувени бањолучки ПМФ… Декан Рајко Гњато има доста фамилијарних веза који су запослени као асистенти, син му студира на истом одсјеку (чик да видим хоће ли му се омакнути асистентско мјесто кад заврши, био је солидан ђак у средњој школи а сад све десетке пуцају, чуј да татином сину неко шестицу забибери или не дај Боже да га обори на испиту). Један од нових асистената је Гњатин земљак Билећанин, одрадио му је кампању за партију СзДС, а и кума му ради као асистентица (без обзира на то, добар је асистент).

 68. „До 1996. године Микеревић је магистрирао и докторирао на Економском факултету у Суботици. Три године касније је приступио Партији демократског прогреса с којом је 2002. године дошао на чело Вијећа министара БиХ.“
  http://pop.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=3&idnovost=218
  Овај Микеревић се хвалио и да је једном високом функционеру пдп помогао да заврши економију,коју никада не би завршио да није било Микеревића.
  И бивши предсједник,покојни Јелић је докторирао у Суботици.Садашњи предсједник је с не баш сјајним успјехом завршио средњу пољопривредну,смјер месар.
  Поред толико стручњака не можемо пропасти.

 69. Кад нам је државни универзитет овакав,какви су нам приватни универзитети,министарства, управе јавних предузећа и институцуја могу само да замислим. За све ово је крива странка СНСД, јер су ово основне полуге њеног владања.Народ је најкривљи јер им је за све ово дао легимитет. Хвала професору Славку Пећанцу и и свим онима који су скупили храбрости да народу отворе очи.

 70. Svi napadamo Stanica, ali istina je na drugoj strani. On je jos najpošteniji, ali je dozvolio sve i svašta na Univerzitetu. Uzmimo samo primjer PMF-a, koga niko ne spominje. Šta dekan Gnjato sve radi na tom fakultetu, a sada se pojavljuje kao jedan od ozbiljnih kandidata za rektora.
  I njegov brat je magistrirao i doktorirao u rekordnom roku, na PMF-u, predaje na Visokoj turističkoj školi u Trebinju. Sem toga, treba postaviti pitanje sumljivog zapošljavanja i angažovanja profesora. Poznato je da nije dozvolio da se zaposli mlada docentica Biljana Antunović (sada prof. na AGF-u). (Čak je i ministar Kasipović morao intervenisati da se djevojka ne vrati u inostranstvo, gdje je i završila doktorat). A svi znamo da na fizici u BL ima samo par profesora i da je doktor fizike veoma traženo zanimanje i uspjeh je imati nekoga takvog. Zašto??? Razlog jednostavan, sa gostujućim profesorima se lakše manipuliše.
  Uzmimo smao primjer profesora Ivicu radovića. Predaje 9-10, nekada i do 15 predmeta na PMF-u (Zoologija Invertebrata, Entomologija, Principi zoološke sistematike, Opšta biologija, Principi ekologije, Čovek i životna sredina, Zaštita životne sredine, Očuvanje i zaštita biodiverziteta, Ekologija i geografija životinja, Osnovi ekologije, Ekološki terorizam, Prostorno planiranje i zaštita, Osnovi ekotoksikologije, Raznovrsnost života, Urbana ekologija).
  Pored toga i na Univerzitetu za poslovne studije predaje još 7-8 predmeta, ako ne i više. Sve u isto vrijeme. Svaki student na PMF-u zna da se pojavljuje samo jednom u semestru ili rijetko češće po jedan dan i za dan sve ispredaje. A, gle čuda, isti profesor je angažovan i na 10-ak predmeta u Srbiji u isto vrijeme, radi i kao državni sekretar u Vladi Srbije i sl.
  http://www.pmfbl.org/ekologija/biografija/i_radovic.htm
  A da bude i zanimljivije i njegov sin je zauzeo poziciju na tom fakultetu, sve uz blagoslov dekana.
  http://www.pmfbl.org/ekologija/biografija/d_radovic.htm
  Šta onda ima da se pitamo, studenti su nam još i odlični kada im se profesori ovoliko posvećuju.
  Dokle više tako, a u isto vrijeme se ne dozvoljava mladim doktorima da dobiju nove predmete, ili im se čak osporava da doktoriraju.
  Ima toga još, ali se nadam da će i frontal.rs naći snage da pokrene ovo pitanje i iznese još činjenica.

 71. Поновићу се и овдје

  Синоћ сам баш причао са мени драгим људима на ову тему, и дошли смо до закључка да су сви ови побројани актери (Мирјанић, Поповић, Рајчевић, Савић и др.) заправо толико јадни и биједни, а њихова дјеца су трајно осакаћена. Мени је њихове дјеце жао јер они само раде оно што им зацртају њихови родитељи. Е сад долазимо до истине, заправо кроз њихову интелектуалну, моралну и људску инвалидност заправо можемо видјети да су њихови родитељи толико несавршени, склони манипулацијама, лажима, траљави, упитне школе и квалитета знања.

  Ево узмимо за примјер Виту Поповића, човјек био портир, а данас је декан, међутим, он није могао сакрити своје право лице онда кад је пријетио у стилу уличног јалијаша новинару да му треба смјестити метак у чело: http://www.youtube.com/watch?v=DP9OCT3YDLw

  Следећи примјер је Сњежана Савић, прво је била учитељица а данас је академик АНУРС-а. Та жена осим што је позната по свом театралном наступу, омалаоважању студената на испиту, академској заједници је познатија по преписивању књиге Увод у право аутора Радомир Д. Лукић, Будимир П. Кошутић. Ајд што је преписа, ал’ шта њој би да истрга људима онако реченице и себе потпише као аутора, без цитирања, без Фуснота…

  Сад кад погледам све, мени је њихове дјеце жао, са каквом истином ће они живјети до краја живота, Бог нека им је на помоћи.

 72. Meni je ostao u sjecanju sin politickog mocnika i istovremeno profesora na Ekonomskomkoji nikako nije mogao da polozi matematiku kod na zalost pokojnog profesora Kravarusica.
  Dalje je vise manje poznato…

 73. inspektor, 15.04.2012. 13:36:26 [37377]

  Царе гдје си ово ископ’о?:D

  Јеботе, жали Боже 2 марке за папир и пластику (повез семинарског)! Не могу да вјерујем! 6 страница укупно од којих три отпадају на насловну, садржај и литературу, остале три су исписане до половине!

  Увод није размљив, нема кључних ријечи, нема појма, нема дефиниција, нема идеје (лајт мотив теме семинарског) рада, нема анализе постојећег стања… У уводу постоји неколико материјалних грешака… Грозно!

  И ови са Апеирона имају иста права као студенти са државних факултета? Срамота!

  УП. да имам пара ишао бих се спрдати на Апеирон

  B-)

 74. PeroPerić, 11.04.2012. 23:53:09 [36993]
  Obadvije kćerkice Milovana Pecelja bivšeg dekana Filozofskog fakultete Univerzitete u Istočnom Sarajevu

  http://www.ffuis.edu.ba/faculty/teacher/70/

  http://www.ffuis.edu.ba/faculty/teacher/69/

  A vi ostali studenti učite, učite i samo učite i ako vam je tata zidar,tesar, domar ili vozač kamiona nadajte se da nasledite njegovo mjesto kad diplomirate na nekom od naših bajnih fakulteta.

  A EVO I REŽIMSKO GLASILO POČELO PISATI O NEPOTIZMU PA MOŽETE ZAMISLIT DOKLE JE DOŠLO http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Profesori-zaposlili-djecu-supruge-i-zetove/lat/76170.html

 75. ДАКЛЕ, У ОВОМ ГРМУ ЛЕЖИ ЗЕЦ:

  „Obraćao sam se nekoliko puta Prosvjetnoj inspekciji s tom problematikom, ali mi je šef inspekcije rekla da ništa ne može jer njena kćerka studira medicinu. Njen pomoćnik ranije mi je takođe rekao da je nemoćan jer mu kćerka završava stomatologiju“

  ДЈЕЦА ИНСПЕКТОРА, ПРОФЕСОРА, ПОЛИТИЧАРА, СУДИЈА, ТУЖИЛАЦА,… СУ ИМАЛА ГРАТИС ПРОЛАЗ КОД КОРУМПИРАНИХ ПРОФЕСОРА, ЧИМЕ СУ ИМ „ВЕЗАНЕ РУКЕ“ ДА СЕ БАВЕ СВОЈИМ ПОСЛОМ. ТЕК НЕКИ ПЕРИФЕРНИ ЛИК РАДИ ЗАДОВОЉЕЊА ПУБЛИКЕ ГЛАДНЕ КРВИ БИ МОГАО БИТИ КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА У ОВОЈ ПРИЧИ. СУШТИНСКИ СЕ ГОТОВО НИШТА НЕЋЕ ПРОМИЈЕНИТИ.

 76. drazen78bl, 17.04.2012. 17:19:45 [37532]

  Браво! 😛 Заборавио си написати да ће и „Дроњци“ наћи ухљебљење код Антун Туна, а ректорско мјесто биће попуњено већ увелико очекиваним ликом, апсолутно предвидиво 🙁

 77. buddha, 17.04.2012. 18:51:48

  Мали је овдје познатији као анти-кор, освајач, радознао, Чедо, сива еминенција СОБЛ-а, организатор студентских путовања преко сарајевских агенција……. Иначе, има и он високе шишке, само нема огледало. Нема баш писту за комарце попут мене. 😀

  “Često upada u histeriju i opasan je po okolinu. Ljude često gađa predmetima kad se iznervira, a tanak mu je fitilj, pa škripi okrljcima (nekad bili zubi). Mnogi kažu da je tempirana bomba i da je pod prismotrom policije, jer ga smatraju srpskim vehabijom. Od ranije poznat policiji i bio je na informativnim razgovorima.”

 78. drazen78bl, 18.04.2012. 11:01:11 [37597]

  “Često upada u histeriju i opasan je po okolinu. Ljude često gađa predmetima kad se iznervira, a tanak mu je fitilj, pa škripi okrljcima (nekad bili zubi). Mnogi kažu da je tempirana bomba i da je pod prismotrom policije, jer ga smatraju srpskim vehabijom. Od ranije poznat policiji i bio je na informativnim razgovorima.”

  Какав флеш јеботе – три у један (РАМБО+РОКИ+ЧАК НОРИС) B-)

 79. drazen78bl, 18.04.2012. 10:50:38

  Красно!! Читајући ове коментаре, почињем да се нервирам к`о Мића Томић у „Полтрону“…једино што не знам да свирам гитару па ми треба више времена да се смирим:)

  Имам пар пријатељица које студирају на Апејрону, познатијем као АперионB-), и прича ми једна од њих како је требала до оде по тему за семинарски рад код проф. Миљуша (то је онај Бране, ако се не варам) и уђе код њега а њему један по један студент приноси „свој“ семинарски и даје, а профа му уписује оцјену. Затим баца тај исти семинарски на под одакле га узима неки други студент и носи. Е, шта тај други студент ради са тим семинарским?! Па, `ладно преправи насловну страну и то је то. Онда га носи проф. Миљушу који му за тај „труд“ даје 6 и прича се понавља.
  То је само један мали детаљ од многих које знам а да се дешавају управо на том Апејрону..а шта тек не знам? И тако, кад требам да учим или да конкуришем на неко мјесто, увијек се сјетим таквих ствари и обесхрабрим се јер знам да ћу положити једино ако научим (што није проблем и поносна сам на сваки свој испит) и да ћу добити одбијеницу јер је то мјесто за неког припремљено..најчешће за неке попут ових ликова са Апејрона…Могу да се кладим да већина тих студената и не зна шта значи та ријеч:)

 80. @drazen78bl

  drazo, srpsko ime, neko nema kosu, neko nema zube, ja imam i kosu i zube a ako nemas sta pametno reci onda bolje da ne pises gluposti proizasle iz animoziteta tvog prema nekome ili necijeg prema tebi, to su vase licne stvari, da ne kazem intimne

 81. http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/14536/Objavi%C4%87emo+imena+svih+korumpiranih+profesora+na+BU.html

  Никола Дроњак је најављивао да ће у данашњем Пресу објавити имена корумпираних професора са бањалучког универзитета, а умјесто тога је објавио имена професора који су строги и некултурни. Очекивала сам да ће се у данашњем Пресу наћи имена попут покојне Милене Раковић, Браце Ковачевића, Горана Поповића и њима сличним. Против посљедњег сам спремна изнијети и материјалне доказе уколико би се покренуо неки оѕбиљнији процес. Била сам судионица Антикор кампање и у СМС поруци сам навела имена корумпираних професора, али се СИМ картица изненада изгубила. Свака част професору Томашу који је јавно демантовао да је дио корумпиране свите окорјеле у непотизму.

 82. http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/14536/Objavi%C4%87emo+imena+svih+korumpiranih+profesora+na+BU.html

  Никола Дроњак је најављивао да ће у данашњем Пресу објавити имена корумпираних професора са бањалучког универзитета, а умјесто тога је објавио имена професора који су строги и некултурни. Очекивала сам да ће се у данашњем Пресу наћи имена попут покојне Милене Раковић, Браце Ковачевића, Горана Поповића и њима сличним. Против посљедњег сам спремна изнијети и материјалне доказе уколико би се покренуо неки оѕбиљнији процес. Била сам судионица Антикор кампање и у СМС поруци сам навела имена корумпираних професора, али се СИМ картица изненада изгубила. Свака част професору Томашу који је јавно демантовао да је дио корумпиране свите окорјеле у непотизму.

 83. http://pressrs.ba/sr/vesti/vesti_dana/story/14536/Objavi%C4%87emo+imena+svih+korumpiranih+profesora+na+BU.html

  Никола Дроњак је најављивао да ће у данашњем Пресу објавити имена корумпираних професора са бањалучког универзитета, а умјесто тога је објавио имена професора који су строги и некултурни. Очекивала сам да ће се у данашњем Пресу наћи имена попут покојне Милене Раковић, Браце Ковачевића, Горана Поповића и њима сличним. Против посљедњег сам спремна изнијети и материјалне доказе уколико би се покренуо неки оѕбиљнији процес. Била сам судионица Антикор кампање и у СМС поруци сам навела имена корумпираних професора, али се СИМ картица изненада изгубила. Свака част професору Томашу који је јавно демантовао да је дио корумпиране свите окорјеле у непотизму.

 84. OTVORENO PISMO GRUPE ASISTENATA PRAVNOG FAKULTETA: Zar ćemo dozvoliti da Vitomir Popović i dalje bude dekan?

  Povodom opravdanog zahtjeva studenata za promjene u društvu koje su uglavnom usmjerene protiv korupcije i organizovanog kriminala i privilegija koje ostvaruju tatini sinovi, zahuhtala se žučna rasprava.

  Još jednom je potvrđeno da državni univerziteti boluju od mnogo bolesti, a da ne govorimo o privatnim. Uglavnom svi se slažu da na fakultetima postoji korupcija, da postoji posebno izražen nepotizam, da tatini sinovi lako završavaju fakultete i brzo stiču akademska zvanja. Naravno to su oni koji su najodgovorniji za takva stanja, prvenstveno rektori banjalučkog i sarajevskog univeziteta.

  Rektor Stanić je pri završetku drugog mandata, nije nam jasno kako ima snage i hrabrosti da se pojavi kao kandidat za treći mandat, kad u prošla dva mandata nije ništa učinio po bitnim pitanjima razvoja univerziteta, posebno u pogledu poboljšanja kvaliteta sticanja znanja i afirmaciji slobode mišljenja na fakultetima. To nije korektno ni prema potencijalnim kandidatima jersvojim manupulacijama ne dozvoljava drugim kandidatima da konkurišu za to mjesto. Pokazao se kao nesposoban, neangažovan i neodlučan u svim stvarima koja su zahtijevala njegovo konkretno reagovanje, što je doprinijelo samo gomolanju problema. Univerzitet kao integrisana institucija ne funkcioniše. Fakulteti rade po svome a dekani ga ignorišu. Neke dekane se čak ne usudi ni nazvati a kamo li da ih pozove na odgovornost. Tu svakako prednjači Vitomir Popović, dekan Pravnog fakulteta u Banjoj Luci. Taj čovjek je potpuno privatizovao fakultet i koristi ga u cilju sopstvene promocije i u sopstvene svrhe. Odlučuje sam o svemu iako je po Zakonu i Statutu odgovoran Nastavno-naučnom vijeću i rektoru. Nikome ne podnosi račune, sprovodi samovolju i mobing ne samo prema administraciji već i prema asistentima a i uglednim profesorima, što nanosi nesagledivu štetu Pravnom fakultetu. Nas asistente tretira kao roblje, a gotovo svaki susret sa njim je prijetnja otkazom. Često se pitamo da li je ovo društvo koje gradimo, kad smo već na prvom koraku suočeni sa ovakvim tretmanom. Mnogo je toga u njegovoj retorici vulgarnog i animalnog a najmanje etičkih vrijednosti. O svemu ovome upoznat je rektor Stanić, ali već godinama ne preduzima ništa. Sada Popović vodi kampanju za novi mandat, manipulišući sa predstavnicima studenata u Nastavno-naučnom vijeću preko svog štićenika Vedrana Jokića koji je poznat po dugom studiranju te obradom nekih naših kolega asistenata kako bi sakupio dovoljan broj za prolaz na Nastavno-naučnom vijeću. Istovremeno šikanira druge potencijalne kandidate za dekana.

  Još jednom se pitamo zar će ovo društvo dozvoliti V.Popoviću da ponovi mandat dekana na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci kada je opšte poznato o kakvom se čovjeku radi, bila bi to velika greška koja se ne bi mogla popraviti.

 85. Istino moja, vidjećemo pije li to vode. Dabogda, ali nisu izgledi. Još nama nema zore ni bijela danka. Dodirnućemo dno kada đavo dođe po svoga drugara i povede ga sa sobom. Onda ćemo dodirnuti dno, odraziti se o njega i polako gore. Pa ko stigne do površine. Valjda će neko ostati živ. Barem toliko koliko može stati ispod tri šljive, kako su Tarabići rekli.

 86. Kada ovo sve vidim dođe mi da povratim. Šta smo mi zgriješili da nam neki Popovići kroje kapu, a prije rata bili obični gradski dripci. Don Vito Popovic je od Pravnog fakulteta napravio ruglo (napadi na studenta, novinara i sl.)Bivsi portir, a sada dekan fakulteta koji bi trebao biti ogledalo casti i postenja. Ovaj drugi, Goran Popovic je bivsi funkcioner SDS-a koji je upropastio Vitaminku i osnovao firmu a Makedoniji (Kiroga). Sada takav kadar predaje na Ekonomskom i Pravnog fakultetu u Banjoj Luci, a cujem da je poceo sa paralelnom praksom na nekom privatnom fakultetu. Od svojih drugova sa ekonomije sam cuo da od studenata trazi kojekakve usluge, a dobro je poznat njegov odnos prema studenticama (jednom je prokomentarisao pred kolegama kako jednu treba nateg…i).

 87. Позивам Николу Дроњка да се престане бавити тривијалним стварима које можемо прочитати у Пресу. Кога је брига да ли је неко изабран у званје Емеритуса и колико катедри држи када се дешавају невјероватне ствари на Економско и Правном факултету? Није битно да ли Дроњак има просјек 6,2 или 7.8. Важније од тога је да отјерамо са поменутих факултета људе који тамо не припадају, ни по професионалним ни по моралним квалитетима. Молим све Фронталовце који су били живи свједоци сумњивим работама „професора“ са Правног факултета Бранка Мораита, Браце Ковачевића, Витомира и Горана Поповића,Милене Раковић и „професора“ са Економског факултета Зорана Лукића и Горана Поповића да исте изнесу на овом форуму било да је ријеч о корупцији, неморалном понашању, нестручности и сл.

 88. Narod će izglupiti i glupiti sve više i više.
  Rađaće se ljudi, a da ne znaju ko im je djed i pradjed. Ljudi će mišljeti da sve znaju, a ništa znati neće…

 89. налетих случајно на тему корупције на БЛ унвеирзитету од прије 4 године…иако су монги проблеми присутни и данас, чини се да је стање ипак мало боље. дошло је до смјене ректора, декана правног итд…

 90. зар ова тема не интересује никога, а ту се расправља шта је рекао говедарица, а шта бореновић. не треба нама боља власт, какав је народ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *