Куп Србије: Звезда побиједила и у реваншу

Партизан – Црвена звезда 0:2. Дарко Лазовић и Кристијан Борха головима у другом полувремену одвели Звезду у финале Купа Србије. Партизан нападао, промашивао шансе, Звезда искористила своје прилике и заслужено се пласирала у финале Купа. Црвена звезда играће у финалу Купа Србије, пошто је у среду још једном савладала Партизан са 2:0, идентичним резултатом као […]

среда, април 11, 2012 / 20:13

Партизан – Црвена звезда 0:2. Дарко Лазовић и Кристијан Борха головима у другом полувремену одвели Звезду у финале Купа Србије. Партизан нападао, промашивао шансе, Звезда искористила своје прилике и заслужено се пласирала у финале Купа.

Црвена звезда играће у финалу Купа Србије, пошто је у среду још једном савладала Партизан са 2:0, идентичним резултатом као у првом мечу. Црвено-белу су заслужено у финалу најмасовнијег такмичења, док Партизан није успео да искористи своје прилике.

Већ у петом минуту, Партизан је имао прву прилику на мечу. После аута који је одлично извео Владимир Волков, најбољи у скоку био је Иванов, који шутира главом, али погађа само стативу Бајковићевог гола.

Партизан није јурнуо ка голу Звезде као што се можда очекивало, али су црно-бели стрпљиво чекали своју шансу из контранапада и полуконтри, те најбољу прилику у 15. минуту пропушта Лазар Марковић, који је, изашавши сам пред Бајковића, шутирао преко гола.

Милош Димитријевић мора да напусти терен због крварења из носа, које је задобио у дуелу са Камаром. Звезда више од пет минута игра са играчем мање на терену, али црно-бели не успевају да искористе бројчану надмоћ.

У јеку напада Партизана, Звезда има најбољу прилику на мечу. Рнић греши на средини тетрена, Касалица се стуштио ка голу црно-белих, али не успева да искористи ситуацију један-на-један. Истакао се Владимир Стојковић сјајном интервенцијом, резултат остаје непромењен.

Већ у следећем минуту, Партизан покушава да искористи грешку у Звездиној одбрани. Лопта стиже до Дијаре, који шутира преко гола Бајковића, иако је имао прилику да упосли усамљеног Немању Томића.

Црвена звезда сада користи теренску иницијативу Партизана, па гости покушавају из контранапада. Лепу прилику за црвено-беле пропушта Дарко Лазовић, који добија једну дубинску лопту Миливојевића и покушава да лобује истрчалог Стојковића, али ударац одлази поред гола.

Полседњих десетак минута првог дела опао је темпо игре, па нисмо видели озбиљније прилике на обе стране. Ипак, морамо бити задовољни ониме што су приказала наша два најбоља тима.

Други део игре почиње феноменалним ударцем Миливојевића са 30 метара, али Стојковић брани. После корнера, Звезда има нову прилику, али поново одбрана црно-белих добро интервенише и нема опасности за гол домаће екипе.

Са друге стране узвратио је Партизан. Лепу акцију Томића и Волкова покушава да заврши Стефан Бабовић, али катастрофално шутира главом из повољне ситуације.

После периода неактивне игре обе екипе, Звезда долази до предности. Играо се 63. минут, када је Дарко Лазовић, после асистенције Евандра, обишао Немању Рнића и прилично лако савладао Владимира Стојковића. Гол који практично значи пласман црвено-белих у финале Купа.

Примљени гол некако је пробудио играче Партизана, али чини се прекасно. Напади црно-белих делују некако хаотично, а ретко црно-бели успевају да израде праву прилику за нападаче.

Ипак, Дијара успева да уђе у велику прилику, али катастрофалну шутира. Вукић је пропустио лопту за Сенегалца, који излази сам пред Бајковића, али несхватљиво шутира поред гола Црвене звезде. Још једна лепа прилика црно-белих одлази у неповрат.Црвена звезда стиже и до другог поготка. Играо се 80. минут када су црвено-бели организовали још један одличан контранапад. Борха је повукао напад, ушао у казнени простор Партизана и шутирао. Стојковић је докачио лопту, али се она откотрљала у гол. Сада је дефинитивно, Звезда је у финалу Купа Србије.

Звезда ће у финалу Купа одмерити снаге са чачанским Борцем, који је раније у току дана у Новом Саду изненадио Војводину са 1:0.

Партизан – Црвена звезда 0:2



0 КОМЕНТАРА

  1. Још једно Звездашко квалитетно демолирање режимског пројекта, осим намјештених првенстава ти црно-бели кловнови ни за шта друго нису!
    Посебно ми је задовољство, што у том њиховом пројекту учествује и смрад милокрад додик са покраденим парама из РС, па тим покраденим парама обезбјеђује покрадене титуле дачић-тачић пројекту званом Јсдп.

    За разлику од њих, код нас јединство трибина, управе, клупе и играча, тренутно највећа вриједност нашег клуба.

  2. Zvezda – Partizan 4:0. Rnić- Partizan 3:0. Grant : Prosinečki 0:2.
    Partizan prolazi onu Zvezdinu fazu Dan Tane, Koromana i drugih budala koji su naškodili Zvezdi. Zvezdi kup, Partizanu prvenstvo, izbori u Srbiji bez tenzija. Samo Ramštajne, je li davno bilo ono jedinstvo kada su igračima majmuni lupali šamare, razbijali auta i slične demonstracije jedinstva. Ko ono dobi batina, onaj rumonja Koroman?? Ovo je pokriće Lukiću za nerad, dugove niste smanjili ni marke, Evropa će uskoro, pa ćemo vidjeti da li će Partizan biti osramoćen protiv nekog Šamroka, Zvezda od neke Levadije, a ostali od luksemburžana..

  3. pink panter, 12.04.2012. 13:12:13

    Ало рођаци, ви сте много лоши, и да не играте намјештено првенство никад тој титули не би присмрдили? Куп је показао сасвим другу реалност српског фудбала, далеко од оне коју политичка клика тадић-дачић-додик представља преко свог марионетског клуба партизана!
    Ми нисмо испадали од Левадије, као ви од ђетелине…:P али за Европу треба много више сувог квалитета!

  4. Немој зајебавати, па шта ваше титуле су чисте? Је ли Бабарогић вама био у управи? Сјећаш ли се ти задње јесени у Европи уопште? Знаш ли ко је икада од српских клубова играо прољеће у Европи? Од када је Србија коначно постала држава? Од кога сте ви пуцали у задљих 20 година то је тек срамота, ви сте гори од нас. Каква реалност? Када побиједите онда сте богови, а када изгубите, ЦИА, ОЗНА, свјетска завјера против вас, ма дај мани се шупље. Ево 05. маја је дерби, првенство, јавно ти обећавам да ће Партизан побиједити, а то сви неострашћени знају, договор је вама куп, нама првенство, избори у Србији без тензија. Де промисли мало и откачи се од глупости, типа да сте ви насљедници српског клуба из доба краљевине. Ма јок старији сте од амеба. Сабери се и немој да договоримо да Рнић не игра, онда никада нећете побиједити..

  5. pink panter, 12.04.2012. 14:41:46

    Кхмм..значи треба да вјерујем твом неком предосјећају да ће те ви нас побиједити тамо у мају и са тим тек онда да формирам некакав свој став о свему томе, али не никако из 180 минута директне игре ми против вас и 4:0 на крају резултат?

    Па да ли се то ти мало шалиш? Или ти је логика отишла у красни, кад си исто то „предвидио“ и пред ове полуфиналне утакмице, је л’ се сјећаш или да те подсјетим?

    „pink panter, 21.03.2012. 08:05:51 [34614]
    Данас ће Звездана да се омрсти у посту. Моји ће данса због Додиковог таксисте Ђуре фризуре испушити 3:0″

    Што значи, ако ви изгубите то је онда утицај распореда планета и Венере на Марс и Земљу, или политичке воље, али не никако спротски резултат фејс ту фејс, ви и ми и ми вама увалили 4 комада и из двије утакмице је реално да само бољи тим може да иде даље, јер у двије утакмице фактор ‘срећа’ се нивелише и искључује!
    Према томе, то шта ће бити у следећем дербију уопште није релевантно за ово што је било у два протекла, гдје смо вам буквално очитали фудбалску лекцију за дужи период!
    Кад играте ви вашу намјештену лигу, онда ти ту спадају и они клубови политички формирани, који немају ни стадион ни навијаче, сви редом ваше филијале, од менталца па надаље, а нисте ни ви ништа бољи, уосталом да нема Звезде у тој толелиги утакмице би пратило тек по 300 навијача случајних пролазника, Звезда је стуб и српства и српског фудбала, све почива на нашој улози, само политичари српске штеточине, дачић, тадић и додик то занемарују, јер мисле да њима то није неопходно, чак шта више сва тројица навијају за мали клуб!

  6. За Додика имамо исто мишљење, он је несрећа која нас је погодила. Само стари извади главу из пијеска, стуб српства почива на Дачићевим људима- Шкундрић, Бајатовић и Антић, хајде сконтај пошто им је Дачић партијски шеф у чему је разлика. Осим за глупе навијаче који у свом примитивизму и фудбал користе да дијели исти народ. И наравно ко о чему курва о поштењу. Да сте изгубили, а могли сте по шансама, плакали и опет би вам Толе био крив човјече. Вама се Толе привиђа, а цигански прелазиш преко приче о Бабарогићу, о вашим намјештеним титулама и слично. Или си стварно глуп па мислиш да сте ви поштени, али ето појавио се јебени Партизан и измислио преваре? Разлика између тебе и мене је огромна, ја прихватам да је неко био бољи и готово, а Партизан да је побиједио цигани би одмах почели плакати. Обриши сузе мала моја.. Је ли и у кошарци исти проблем?? Нећу више на ову тему, једнодимензионалан си тип када је ријеч о спорту, а такви су зајебани за себе и своју околину. Имаш сајт твојих „уједињених“ навијача па тамо намећи да је само звездана једини планетарни, космички српски клуб. Обична полицијска спортска испостава.

Оставите одговор