Поветкин одбранио наслов свјетског боксерског првака

Рус Александер Поветкин одбранио је наслов свјетског боксерског првака у тешкој категорији по ББА верзији. Бољи је у штутгартској Порше-Арени био од Нијемца Марка Хака алијас Муамера Хукића, али тек након што су му судије додијелиле више бодова. Поветкин (32) и Хак (27) су након 12 рунди одличне борбе остали стајати на ногама, али је […]

недеља, фебруар 26, 2012 / 02:19

Рус Александер Поветкин одбранио је наслов свјетског боксерског првака у тешкој категорији по ББА верзији. Бољи је у штутгартској Порше-Арени био од Нијемца Марка Хака алијас Муамера Хукића, али тек након што су му судије додијелиле више бодова.

Поветкин (32) и Хак (27) су након 12 рунди одличне борбе остали стајати на ногама, али је ипак нешто веселији, након претрпљених батина, био руски боксер. Наиме, судијском одлуком 114-114, 116-113 и 116-112 Поветкин је одбранио наслов свјетског првака по ВБА верзији.

Хак је тек у посљедњој рунди био нешто конкретнији према противнику, те је прије проглашења побједника био сигуран у своју побједу, али је ипак остао неколико бодова прекратак. Реално гледајући Нијемац је примио превише удараца да би на крају понио наслов свјетског првака.



Оставите одговор