‘Халдол депо’ – премијера

Чланови Драмског студија "Живко Десница", у режији Раденка Билбије, премијерно су у Позоришту Приједор извели представу "Халдол депо" по тексту Бранка Калезића и Драгана Тепавчевића. Приједорска публика имала је прилику да види криминалистичку причу која се дешава на једној психијатријској клиници гдје се догодило убиство. "Текст је написан прије двадесетак година и до сада је […]

субота, фебруар 11, 2012 / 12:57

Чланови Драмског студија "Живко Десница", у режији Раденка Билбије, премијерно су у Позоришту Приједор извели представу "Халдол депо" по тексту Бранка Калезића и Драгана Тепавчевића.

Приједорска публика имала је прилику да види криминалистичку причу која се дешава на једној психијатријској клиници гдје се догодило убиство.

"Текст је написан прије двадесетак година и до сада је изведен само у Словенији, а у основној радњи ове крими приче показали смо интересовање за стање болесника и медицинског особља као и међусобне односе на једној клиници за психијатрију", рекао је Билбија новинарима.

Он сматра да је приједорска публика аплаузима одобравања потврдила да су актери представе били успјешни у настојањима да их подсјете да се у нашој непосредној близини налазе људи који су на психијатријским одјељењима, клиникама или болницама.

"И на овај начин жељели смо да покажемо да смо свјесни да су ти људи ту, али да су често заборављени, а све су то наши рођаци, комшије или пријатељи. Сви ми смо можда потенцијални пацијенти јер се не лијечимо од свакодневног стреса тако да смо жељели да укажемо на чињеницу да су у нашој близини и такви људи и да их не смијемо заборавити", истакао је Билбија.

Директор установе Зоран Барош изразио је задовољство што је још једна генерација Љетне школе глуме имала прилику да припреми једну позоришну представу којој је предвидио дуг позоришни живот.

"Ово је четврта сезона како се у Позоришту Приједор ради са одабраним члановима, са полазницима који прођу селекцију у Школи глуме и очекујемо да ћемо и ове године на нашем репертоару имати једну добру представу", додао је Барош.

Први наступ пред позоришном публиком синоћ су у представи имали чланови Драмског студија Драгиња Топић, Маријана Шкорић, Борис Томић, Борис Глушац, Стефан Андреј Билбија, Татјана Бињаш, Александар Крљановић, Нина Бркић, Маја Давидовић и Маја Мршић.



Оставите одговор