Хитлеров командант тврдио да је угушио Теслу

Ото Скорцини, Хитлеров комадант јединица за посебне намjене у својој аутобиографији тврди да је јастуком угушио великог генија у његовој хотелској соби на Божић 1943. године У НОЋИ 15. јула 1903. године, Тесла је својим изумима „запалио“ небо над Њујорком, а сјај се разлиjeвао и над непрегледним пространствима Атланског океана. То је био само увод […]

понедељак, јануар 16, 2012 / 18:08

Ото Скорцини, Хитлеров комадант јединица за посебне намjене у својој аутобиографији тврди да је јастуком угушио великог генија у његовој хотелској соби на Божић 1943. године

У НОЋИ 15. јула 1903. године, Тесла је својим изумима „запалио“ небо над Њујорком, а сјај се разлиjeвао и над непрегледним пространствима Атланског океана. То је био само увод у оно што би вjероватно уследило да Тесла није прекинуо са огледима.

Ради се о овоме. Напонска разлика између јоносфере и земљине површине износи око два милиона волти. Теслина замисао је била да се та разлика употреби за добијање електричне енергије и искористи у практичне сврхе. Наиме, одашиљањем различитих усклађених (хармонијских) титраја, Теслина кула би могла да уђе у међудејство са дуготалсаним учесталостима јоносфере и тако је испразни, као што се празне обични електрични кондензатори. Срећа је што је Тесла први дошао до тих сазнања и припремио људе да се заштите. Наиме, ако би се то пражњење извршило стихијски могло би доћи до стравичних посљедица које је сликовито описао др Велимир Абрамовић:

– Из јоносфере одједном би се сручио високоенергетски стуб плазме великог пречника, можда и неколико стотина километара и све на том простору било би уништено, спаљено на начин како се у библијским легендама описује пропаст Содоме и Гоморе.

Међутим, Тесла није одбацио могућност да се огледи наставе кад за то дође вријеме и о томе каже:

„Мој пројекат био је одложен природним законима. Свијет за њега још није био спреман. Био је исувише испред времена у коме је настао. Али исти ти природни закони на крају ће превладати и пројекат ће бити поновљен уз побједоносни успјех“.

Тесла је, иначе, усамљен и несхваћен, посљедњих двадесетак година свог живота провео радећи на теоријама и пројектима који су били далеко испред времена у коме је живео. 

„ФИЛАДЕЛФИЈСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ“

По др Абрамовићу, америчку армију су занимале неке од тих теорија и били су спремни да практичним пројектима провјере њихову вриједност. Један од њих је и „Пројекат Реинбоу“, познат као „Филаделфијски експеримент“. Он се може повезати са Теслиним наговјештајима да се преко електромагнетних поља врши помјерање у времену и простору.Сврха пројекта је била да се бродови учине „невидљивим“ за радарска осматрања.

Која је Теслина улога у том „пројекту невидљивости“?

На Принстон универзитету је 1933. године образован „Завод за напредне студије“ у коме су водећи научници били Алберт Ајнштајн и Џон фон Нојман. Када је 1936. године „пројекат невидљивости“ пребачен на Принстонски универзитет, Тесла је постављен за директора групе која је на њему радила. До 1940. године, извршене су успјешне пробе на малим пловилима у војном бродоградилишту Бруклин. Тиме су створени услови да се оглед изврши са разарачем „Елдрич ДЕ-173“. Међутим, током развоја програма дошло је до озбиљног размимоилажења између Тесле и фон Нојмана. Наиме, Тесла је, свјестан могућих опсаности за здравље и по живот, био против присуства посаде на броду за вријеме огледа. Тим поводом дошло је у марту 1942. године до свађе са фон Нојманом, послије чега се Тесла повукао из пројекта невидљивости. Десетак мјесеци послије тога Тесла је преминуо на православни Божић, 7. јануара 1943. 

СКОРЦИНИЈЕВА ТВРДЊА

Као млади сарадник, Ал Биелек је учествовао у „пројекту невидљивости“. Он тврди да је Тесла уморен „јер је много знао“. Са убиством је повезан и Хитлеров најспособнији комадант јединица за посебне намјене, Ото Скорцини. Између осталог он је организовао хапшење Хортија у Мађарској и успјешно спасавање Мусолинија у Италији.

Послије рата дозвољено му је да несметано борави у Франковој Шпанији. У својим сјећањима Скорцини пише да је лично убио Николу Теслу, угушивши га јастуком. Ову сумњиву тврдњу, нациста поткрепљује причом да је више пута подморницом долазио и искрцавао се у Америку.

Ипак преовладава мишљење да је Тесла умро природном смрћу о чему доктор Абрамовић каже:

– Сама Теслина смрт била је нека врста његове личне свечаности и више је личила на свјесно пресељење душе у други план постојања, него на смрт неког обичног славног човјека, збуњеног и уплашеног пред самоослобођењем. На два дана пред час пресељења душе, Тесла је престао да ради и затворио се у хотелску собу тражећи да га нико не омета. Када су директор хотела и собарица најзад ушли, затекли су га елегантно одјевеног како лежи мртав руку прекрштених на грудима, потпуно спреман за одлазак…0 КОМЕНТАРА

 1. само да се поклоним највећем међу највећима, најплеменитијем међу племенитима.
  Шта би домаћи турци и СНСД дали дса могу рећи како је Тесла њихов припадник?

 2. Ово је нови моменат са фон Нојманом којег нисам знао. Али познато је и то (а има на You Tube)да је Тесла нађен мртав на православни Божић 1943. го и са навученим чистим бијелим чарапама.

  Тесла никад није тврдио да је нешто изумио, он је рађе користио ријеч ПРОНАШАО. Он је себе сматрао једним фино рафинисаним пријемником који је могао ухватити фреквенције из свемира које нису биле осјетљиве ни једном живом бићу на земљи осим њему.

  Чудно је то да је његов рад престао кад му је у соби умрла голубица коју је толико волио и коју је распознавао међу 10 000 других голубова.

  Тела је обављао своју мисију онако како му је савјест налагала. Никада није размишљао о користи за себе, (могао је наплаћивати проценат од киловата) него о користи за цијело човјечанство.

  Можете мислити колико је имао муке тај највећи човјек којег је историја имала да објасни своју мисију ограниченим и тупавим, грамзивим и похлепним банкарима од чијег је новца зависио његов успјех, који су га спутавали, а он им се морао понижавати?!

  Тесла није само човјек геније, научник или неко вансериски надарен, него је он све то и много изван тога и изван нашег поимања свјетова које је он видио у којима је боравио и којима је припадао више него ми то можемо замислити.

  Слава највећем ИЗО-УМЕТНИКУ како га је називао један од највећих српских јесника Лаза Костић!

 3. Управо то што си написао није ми никад било јасно, најевећи геније у историји модерне цивилизације није могао да надмудри тупаве и ограничене банкаре? ОК ако није хтио зараду за себе, али требао је наплаћивати проценат од киловата за даља истраживања?

 4. Бојан Нишевић, 17.01.2012. 11:19:26 [

  јесте. потписао је уговор на милион долара у кешу плус 2,5 долара по проданом киловату са Џорџом Вестингхаусом (чини ми се 1892.).. међутим рат између Вестингхауса и Џенерал Електрика (који је финансирао Едисона) је, уз бројне подвале, довео Вестингхауса на ивицу банкрота. да би спријечио могућност да остане без свог патента (који је по уговору припадао Вестингхауса а којем је пријетио банкрот)Тесла је сам прекинуо тај уговор.

 5. Нађите ко је један Морган данас и колико је утицао на Свјетску банку и колико је заустављено пројеката, ако их не контролишу ти људи како их данас називају господари свијета.

  Они на Теслу нису били спремни. Имали су један образац из којег је он искакао и нису му могли ни забранити да ради, а ни контролисати његов рад јер нису могли својим поимањем и интелигенцијом дохватити његову. Зато су га стално условљавали и спутавали, чак оптуживали и ускраћивали му рад. Он је хтио енергију које је пун свемир, било да је вода, сунце, или било које кретање у природи даровати људима бесплатно. И све оно што он није хтио узети људима узели су Морганови банкари и то узимају и данас.

  Зато га нису подносили јер нису разумјели у својим себичним срцима појам алтруизма, жртвовања за људски род.

  Он је био њихов контрапункт и супротност, а у другу руку њихови огромни апетити нису им дозвољавали да га до краја анатемишу, јер он је био један једини који је без нарушавања природних закона могао направити чисту енергију.

  Банкари су имали на памети корист за себе и то је био врхунски домет њихове свијести, а то се Тесли гадило, пошто је био од тих порива удаљен свјетлосним годинама.
  Тешко је обичном човјеку разумјети Теслу, али да је урадио оно што нико ни данас не може то му се не може оспорити.
  Цијела историја је наслоњена на два антипода; Учинити нешто за човјечанство и узети од човјечанства што се може.
  Наша борба у том смису на овом порталу је слична, то је борба између грамзивости примитиваца са примитивном свијешћу и оних који би да им се памти име по добром и због оних који долазе и због схватања природе и њених закона.
  Примитивц никада неће схватити да је величина у давању и да дају они који имају шта да дају, а такви су ријетки. Ти који дају су онај споменути антипод оној бројној армији УЗИМАЧА којима смета и најмањи публицитет оних који чине добра дјела јер је супротан њиховим намјерама.
  То је и објашњење и директан омјер стања код нас у друштву сада.

 6. Најмоћнији Србин у историји је био Мехмед-паша Соколовић,а Тесла иако научни геније, био је врло наиван човјек.

 7. In short, Otto Skorzeny claimed that the true identity of George H.W. Bush was “George H. Scherff, Jr., the son of Nikola Tesla’s illegal-immigrant, German-born accountant, George H. Scherff, Sr.” B-)

 8. solium, 17.01.2012. 12:53:59 [25734]

  Опет мени се у ту причу нешто не уклапа. Тј. нешто ту фали, могу замислити да је Тесла био наиван и неискварен, али ипак је био и највећи геније. Како или зашто није он управо могао успоставити систем у ком он условљава и спутава банкаре и ствара уговоре по његовој вољи и према његовој мисији? Систем у ком банкари раде за њега, а не он за њих?

 9. Хроничари тог времена тврде да је Михајло Пупин критиковао лично Теслу због неорганизованости живота и рада!

  Његова посвећеност проналасцима га је потпуно преокупирала и одвојила од реалности и пословног расуђивања!
  Што га је на крају довело до егзистенције у том самачком хотелу који му је узгред плаћала краљевина Југославија, а америка се обогатила на рачун његових открића.:(

 10. @Бојан

  „Како или зашто није он управо могао успоставити систем у ком он условљава и спутава банкаре и ствара уговоре по његовој вољи и према његовој мисији? Систем у ком банкари раде за њега, а не он за њих?“

  Прост је разлог: Тесла је дошао у САД као странац и имао је само идеје које су чекали банкарски лешинари и гледали их кроз призму нових могућности зарада.

  Тесла је мислио најмање на себе и своју корист. Био је свјестан своје општечовјечанске мисије.

  Да се он повукао од својих намјера свијет би био лишен његових скоро 2000 проналазака. Његова савјест то није допуштала, а банкарима је испред савјести била на памети зарада.
  Да се он није понизио пред њима они сигурно не би молили Теслу да учини то задовољство и да подари свијету своје дјело.

  Банкари би и даље били банкари са својим новцем, а свијет и наше генерације не би никада куцкале по компјутеру и уживале у свим благодетима које нам је управо он оставио, ипак захваљујући својој понизности пред банкарима.

  Био је свјестан такође да ће му се име памтити док је свијета и вијека, а банкарима који су данас заборављени није то било важније од новца са којима су располагали. Да нису били везани за Теслино име нико их се не би сјећао изузев њихове породице.
  У томе и јесте разлика и огромна величина између Тесли и њих.

 11. solium, 17.01.2012. 15:51:14 [25769]
  „Да се он повукао од својих намјера свијет би био лишен његових скоро 2000 проналазака. „
  Па зар није могао направити за њих 1000 проналазака, од тога прикупити средства да се осамостали и онда направити још 5000 проналазака за свијет?

  Ево један руски документари филм о Николи Тесли који погледах прије извјесног времена, има доста интересантних информација:
  http://www.youtube.com/watch?v=tfXbOCBtv8I

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *