Аутопут на прескок: Тендер за Прњавор-Добој

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић најавио је да ће до краја мјесеца бити расписан тендер за извођење радова на дионици аутопута Прњавор – Добој. "Очекујемо да са Европском инвестиционом банком (ЕИБ) успјешно приведемо крају разговоре о инвестирању у другу дионицу пута Прњавор – Бања Лука и на основу тога да почнемо градњу […]

понедељак, јануар 16, 2012 / 18:19

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић најавио је да ће до краја мјесеца бити расписан тендер за извођење радова на дионици аутопута Прњавор – Добој.

"Очекујемо да са Европском инвестиционом банком (ЕИБ) успјешно приведемо крају разговоре о инвестирању у другу дионицу пута Прњавор – Бања Лука и на основу тога да почнемо градњу дијела коридора `Пет це` на бази јавно-приватног партнерства. Наш приоритет је изградња пута Бања Лука – Добој и моста на ријеци Сави", нагласио је Чубриловић.

Он је у разговору са руководством општине Приједор најавио почетак израде идејног пројекта дионице аутопута Бања Лука – Приједор.

"Израда овој идејног пројекта ући ће у план Јавног предузећа `Аутопутеви Републике Српске`", рекао је Чубриловић.

Он је додао и да је изградња надвожњака у Приједору, пројекат који је већ требало да буде реализован.

"Јавно предузеће `Путеви РС` преузело је ту обавезу и то је дефинисано закључком Владе, тако да ће овај посао, који ће коштати око три милиона КМ, бити завршен до краја године. Сматрам да то нису средства која захтијевају даља одлагања с обзиром на фреквенцију саобраћаја када је ријеч о уласку у град", рекао је Чубриловић.

Он је потврдио да је у општину Приједор у протекле четири године за рехабилизацију и изградњу мреже регионалних и магистралних путева уложено око 20 милиона КМ, а само у прошлој години око 4,7 милиона КМ.

"То нису средства која су довољна за једну овакву локалну заједницу, али сигурно би их требало бар задржати или повећати када је ријеч о овој врсти улагања", рекао је Чубриловић.

Министар Чубриловић је, заједно са министром за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренком Голић, боравио у радној посјети Приједору, гдје су са руководством ове општине разговарали о актуелним инфраструктурним пројектима.



Оставите одговор