Иран: Упозорење америчком броду да се не враћа у Залив

Генерал иранске војске Ајaтолах Салехи, поводом завршавања 10-одневних иранских поморских вјежби, упутио је поруку америчким ратним бродовима који су прошли кроз Хормушки мореуз и отишли према Оманском заливу да се не враћају у Перзијски залив, пренијела је државна агенција ИРНА. Амерички ратни брод, носач авиона, на који се упозорење Ирана односи, прошле недеље је прошао […]

уторак, јануар 3, 2012 / 18:32

Генерал иранске војске Ајaтолах Салехи, поводом завршавања 10-одневних иранских поморских вјежби, упутио је поруку америчким ратним бродовима који су прошли кроз Хормушки мореуз и отишли према Оманском заливу да се не враћају у Перзијски залив, пренијела је државна агенција ИРНА.

Амерички ратни брод, носач авиона, на који се упозорење Ирана односи, прошле недеље је прошао кроз Хормушки мореуз према Оманском заливу, кроз зону у којој је иранска морнарица изводила вјежбе, али су САД изјавиле да је у питању "рутинска" пловидба.

Заповједник противваздушне одбране Генерал Шарок Шахрам рекао је како су иранске снаге упозориле неколико страних авиона који су, како тврди, ступили у ирански ваздушни простор током вјежби.
Он је рекао како су напустили ваздушни простор након упозорења иранских јединица противваздушне одбране, али није прецизирао о чијим се авионима радило, како пише Вашингтон пост.

"Савјетујемо и инсистирамо на томе да се овај ратни брод не враћа у своју базу у Заливу. Не намјеравамо понављати ово упозорење", рекао је Салехи.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор