Тихић: Треба размишљати о ванредним изборима

Предсједник СДА Сулејман Тихић сматра да би требало размишљати о ванредним изборима, уколико до Нове године не буде формиран Савјет министара БиХ. Он каже да не мисли да би нови избори битно промијенили политичке односе у парламенту БиХ и да не зна шта је треће рјешење када нема власти, а ванредни избори не дају наду […]

субота, октобар 22, 2011 / 09:59

Предсједник СДА Сулејман Тихић сматра да би требало размишљати о ванредним изборима, уколико до Нове године не буде формиран Савјет министара БиХ.

Он каже да не мисли да би нови избори битно промијенили политичке односе у парламенту БиХ и да не зна шта је треће рјешење када нема власти, а ванредни избори не дају наду за другачију парламентарну већину.

"Могућност ванредних или пријевремених избора није предвиђена у закону и то би се морало ријешити као претходно питање", рекао је Тихић за "Независне новине".

Он је рекао да Савјет министара не може бити формиран, јер два ХДЗ-а инсистирају на реконструкцији Владе Федерације БиХ и тиме тек сад пристају на понуду ОХР-а из марта ове године.

Тихић тврди да је на посљедњем састанку у Брчком ХДЗ-у БиХ и ХДЗ 1990 понуђено и више него што су тражили, док су СДП БиХ и СДА пристале на понуду странака из Републике Српске, те додао да је због условљавања два ХДЗ-а сада мањи оптимиста да ће бити формиран Савјет министара БиХ него што је био прије састанка у Брчком.

"Понашање ХДЗ-а је превршило мјеру. Сада су спремни да у Влади ФБиХ дају једно хрватско мјесто СДП-у. ОХР је за Савјет министара предлагао једног министра и предсједавајућег, а сад им дајемо два министра и они то неће", рекао је Тихић и додао да је он попустио на Министарству финансија да би СДП-у припало мјесто министра иностраних послова.



Оставите одговор