У уторак нова линија у бродској Рафинерији

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар енергетике Русије Сергеј Шматко изразили су задовољство што ће у уторак, 27. септембра, бити пуштена у рад нова, реконструисана линија за прераду нафте у рафинерији у Броду, чиме ће значајно бити повећан обим прераде и побољшан квалитет горива. У саопштењу из Бироа за односе са јавношћу предсједника Републике […]

недеља, септембар 25, 2011 / 07:24

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар енергетике Русије Сергеј Шматко изразили су задовољство што ће у уторак, 27. септембра, бити пуштена у рад нова, реконструисана линија за прераду нафте у рафинерији у Броду, чиме ће значајно бити повећан обим прераде и побољшан квалитет горива.

У саопштењу из Бироа за односе са јавношћу предсједника Републике наводи се да су током данашњег састанка Додика и Шматка у Москви размотрене досадашње активности и резултати на плану економске сарадње и могућности њиховог даљег интензивирања.

Предсједник Републике уручио је министру Шматку Орден заставе Републике Српске са златним вијенцем, којим га је предсједник Републике одликовао за посебан допринос у развоју привредих односа Републике Српске и Руске Федерације и за резултате и достигнућа од ширег значаја у афирмацији Српске.

Предсједник Додик, који је и лидер Савеза независних социјалдемократа /СНСД/, присуствовао је данас другом дану рада 12. Конгреса странке "Јединствена Русија", током којег су се учесницима обратили предсједник Руске Федерације Дмитриј Медведев и премијер Руске Федерације Владимир Путин.

На конгресу је саопштено да ће се Владимир Путин кандидовати за предсједника Руске Федерације, а Дмитриј Медведев ће бити носилац листе "Јединствене Русије" за руски парламент. Предсједник Републике честитао је Владимиру Путину и Дмитрију Медведеву на кандидатури и пожелио успјех на предстојећим предсједничким, односно парламентарним изборима, додаје се у саопштењу.



Оставите одговор