Почео састанак у Мостару

Састанак лидера СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а, ХДЗ-а 1990, СДА и СДП-а почео је у Мостару гдје ће разговарати о формирању власти на државном нивоу. Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је новинарима да је дошао у Мостар да се увјери да ли постоји политичка спремност за формирање Савјета министара. Он је додао да је, уколико постоји спремност, […]

понедељак, септембар 5, 2011 / 14:42

Састанак лидера СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а, ХДЗ-а 1990, СДА и СДП-а почео је у Мостару гдје ће разговарати о формирању власти на државном нивоу.

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је новинарима да је дошао у Мостар да се увјери да ли постоји политичка спремност за формирање Савјета министара. Он је додао да је, уколико постоји спремност, оптимиста да ће врло брзо доћи до успостављања те институције БиХ.

"Дошао сам да направим договор. Ми смо спремни да разговарамо и о министарским позицијама", рекао је Босић.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик прије састанка није желио давати изјаве новинарима. У делегацији СНСД-а, осим Додика, су и Драго Калабић и Жељка Цвијановић. Осим Босића, у делегацији СДС-а у Мостар је дошао и замјеник те странке Предраг Ковач.

Предсједник СДП-а БиХ Златко Лагумџија рекао је да СДП има веома јасне и конкретне приједлоге и да је та странка сасвим спремна да буде постигнут договор, али није желио новинарима представити те приједлоге.

Ни лидер СДА Сулејман Тихић није желио прецизирати са каквим приједлозима СДА долази на састанак, али је рекао ће ова странка поштивати Устав БиХ и да је прихватљиво рјешење који ће поштивати Закон о Савјету министара који прецизно одређује број министарских позиција.

Састанак су организовали шефови два ХДЗ-а Драган Човић и Божо Љубић



Оставите одговор