Усвојен Закон о платама запослених у јавним службама РС

Влада Републике Српске усвојила је данас Закон о платама запослених у јавним службама РС, према којем ће директори ванбуџетских фондова имати плату око 2.500 КМ. Законом је дефинисана висина плата у Фонду пензијско-инвалидског осигурања, Заводу за запошљавање РС, Фонду за професионалну рехабилитацији и запошљавање инвалида, Фонду здравственог осигурања, Фонду дјечије заштите и Јавној установи социјалне […]

четвртак, јул 21, 2011 / 15:03

Влада Републике Српске усвојила је данас Закон о платама запослених у јавним службама РС, према којем ће директори ванбуџетских фондова имати плату око 2.500 КМ.

Законом је дефинисана висина плата у Фонду пензијско-инвалидског осигурања, Заводу за запошљавање РС, Фонду за професионалну рехабилитацији и запошљавање инвалида, Фонду здравственог осигурања, Фонду дјечије заштите и Јавној установи социјалне заштите.

Премијер РС Александар Џомбић истакао је да се наведеним законом на јасан и транспарентан начин дефинише висина плата, јер је било доста неусаглашености између ванбуџетских фондова у платама и накнадама које су исплаћиване.

"На овај начин усаглашавамо плате у свим ванбуџетским фондовима и са Законом о платама у јавној управи", рекао је Џомбић новинарима након сједнице Владе.

Влада је данас усвојила Програм јавних улагања у периоду 2012 – 2014. година, за шта је предвиђено 13,5 милијарди КМ.

"Највећи дио инвестиција и пројеката односи се на енергетику, путну инфраструктуру и овај програм јасно указује на опредјељење Владе РС да почне инвестиционе циклусе и пројекте у енергетици и саобраћају у наредном периоду", додао је Џомбић.

Донесена је одлука о издвајању додатних милион КМ за домаћинства угрожена од поплава на подручју Дервенте.

Џомбић је напоменуо да је због угрожености било неопходно издвајање додатних средстава за становништво Дервенте, те да ће наредне седмице бити уплаћено 300.000 КМ, а до краја септембра укупан износ.



Оставите одговор