Меркелова у борби за трећи мандат

Њемачки канцелар Ангела Меркел наговијестила је индиректно да ће се на савезним изборима 2013. године борити за трећи канцеларски мандат као кандидат демохришћана. "Надам се да ћу добити једног противкандидата из редова Социјалдемократске партије /СПД/ на наредним савезним изборима 2013. године", рекла је Меркелова у интервјуу за телевизију Сат-1 Она је додала да због лоших […]

понедељак, јул 11, 2011 / 07:25

Њемачки канцелар Ангела Меркел наговијестила је индиректно да ће се на савезним изборима 2013. године борити за трећи канцеларски мандат као кандидат демохришћана.

"Надам се да ћу добити једног противкандидата из редова Социјалдемократске партије /СПД/ на наредним савезним изборима 2013. године", рекла је Меркелова у интервјуу за телевизију Сат-1

Она је додала да због лоших резултата демохришћана у анкетама у истраживању јавног мњења не брине пуно.

Иако до савезних избора има још двије године политичке дискусије о томе већ су почеле, али резултати анкета не подржавају Меркелову

Хорст Сехофер, шеф Хришћанско-социјалне уније, "сестринске" партије демохришћана дао је пуну подршку Меркеловој и рекао да су резултати у анкетама на половини мандата нормална појава.

У посљедњим анкетама телевизије АРД, Меркелова је била иза потенцијалних "изазивача" из редова СПД-а и Франка Валтера Штајнмајера и Пера Штајнбрика.

Њемачки медији спекулишу о томе ко би могао да има највеће шансе за канцелара из редова СПД-а и ту се најчешће помињу поуларни експерт за финансије Штајнбрик, Штајнмајер, али и шеф СПД Зигмар Габријел.

Меркел је прва жена не челу њемачке владе, а аналитичари кажу да важи за реалну, конзервативу и прагматичну политичарку, која у свакој ситуацији тражи рјешење.



Оставите одговор