Амазон сакрио племе без контакта са цивилизацијом

Службеници Владе у Бразилу потврдили су постојање племена у Амазону које броји 200 припадника и које до сада није имало никаквог контакта са спољним светом након што су их откриле слике начињене уз помоћ сателита. Три велике честине унутар прашуме откривене су близу границе са Перуом али је њихово постојање објављено тек након неколико авионских […]

недеља, јун 26, 2011 / 19:18

Службеници Владе у Бразилу потврдили су постојање племена у Амазону које броји 200 припадника и које до сада није имало никаквог контакта са спољним светом након што су их откриле слике начињене уз помоћ сателита.

Три велике честине унутар прашуме откривене су близу границе са Перуом али је њихово постојање објављено тек након неколико авионских експедиција.

Локална владина агенција „Национална индијанска фондација“ експедиције спроводи уз помоћ авиона како не би узнемирила изоловане групе које живе унутар Амазона.

Политика Бразила не дозвољава директан контакт са оваквим племенима, већ се труди да спријечи сваку инвазију на њихову територију како би се сачувала њихова аутономија, а по процјени организације унутар Амазона живи преко 68 различитих племена.

Припадници тек откривеног племена живе у великим кућама од сламе и узгајају кукуруз, банане, кикирики и бројне друге усјеве.



0 КОМЕНТАРА

  1. wab, 30.06.2011. 11:43:06
    E sad i ti…B-)
    Ne postoji BANU ali cuo sam da postoji MUJA;
    “Muslimanski Ujedinjeni Javni Akademicari“ ,najstariji u istoriji cvojecanstva B-)
    E sad,postoji legenda da su se davno raspali na tri struje;
    Jedni su otisli u Egipat i napravili piramide.Drugi su ostali u BH i sad ceprkaju oko Visokog.
    A treci,po legendama ili su otisli vasionskim brodovim ili…..moguce je da su ovo oni treciB-)

Оставите одговор