Индустрија текстила, коже и обуће значајан извозник

У спољнотрговинској размјени БиХ производи из сегмента текстила, коже, обуће и одјеће заузимали су прошле године око 10 одсто, што је око двије милијарде КМ, рекао је секретар Сектора привреде при Спољнотрговинској комори БиХ Мурис Поздерац. На презентацији пројекта под називом "Сајам текстилне индустрије" који би требало да се сваке године одржава у једном од […]

среда, јун 8, 2011 / 15:07

У спољнотрговинској размјени БиХ производи из сегмента текстила, коже, обуће и одјеће заузимали су прошле године око 10 одсто, што је око двије милијарде КМ, рекао је секретар Сектора привреде при Спољнотрговинској комори БиХ Мурис Поздерац.

На презентацији пројекта под називом "Сајам текстилне индустрије" који би требало да се сваке године одржава у једном од главних градова земаља региона, Поздерац је навео да учешће текстилне индустрије у спољнотрговинској размјени није занемарљиво, истакавши да је ова привредна грана у БиХ у јако тешком положају.

"Познато је да је највећи број запослених у овим индустријама женска радна снага и да имају ниска примања. Комора је у фази организовања асоцијације која се односи на текстил, кожу обућу и одјећу са циљем да помогнемо нашим чланицама у стварању и креирању што бољег пословног амбијента унутар БиХ, како би могли остварити што боље пословне резултате", истакао је Поздерац.

Он је рекао да је и организовање сајмова један од начина за повезивање земаља региона и за помоћ свима унутар ове бранше да раде што боље и квалитетније и да своје призводе могу продавати на домаћем и на тржишту Европе.

Директор Сајма моде хрватске индустрије Мартина Панџо-Скоко рекла је да стање у текстилној индустрији у Хрватској није ништа боље него у БиХ или у региону, и најавила одржавање Сајма тестилне индустрије у Загребу од 30. септембра до 2. октобра, на коме би требало да производе представе и произвођачи у модној индустрији у БиХ.



Оставите одговор