Американци су на вријеме јавили Пакистанцима да им упадају у државу

Пакистанске власти су биле обавијештене о акцији у којој је убијен вођа терористичке организације Ал Каида Осама бин Ладен 15 минута прије него што су америчке снаге почеле напад на кућу у граду Аботабад, изјавио је пакистански шеф полиције Реман Малик. Он је прецизирао да је само добио информацију да ће америчке снаге извршити напад […]

понедељак, мај 9, 2011 / 14:40

Пакистанске власти су биле обавијештене о акцији у којој је убијен вођа терористичке организације Ал Каида Осама бин Ладен 15 минута прије него што су америчке снаге почеле напад на кућу у граду Аботабад, изјавио је пакистански шеф полиције Реман Малик.

Он је прецизирао да је само добио информацију да ће америчке снаге извршити напад на један објекат, али да му није речено ко се налази у кући, преноси агенција Анса.

Данас ће парламенту у Исламабаду извјештај о акцији у којој је убијен вођа Ал Каиде поднијети пакистански премијер Раза Јусуф Гилани.

Акција у којој је убијен Бин Ладен изазвала је бројне контроверзе о легалности америчке акције у другој сувереној држави.

Висока комесарка Уједињених нација за људска права Нави Пилај затражила је да се објаве све чињенице о нападу, да би се утврдила легалност акције.

Амерички државни тужилац Ерик Холдер рекао је да је акција америчких специјалаца у Пакистану била потпуно легална, и да представља легитимну националну одбрану.

Власти САД су послије убиства Бин Ладена прво саопштиле да је он у вријеме акције био наоружан, али су касније то демантовале, рекавши да није имао оружје.



Оставите одговор