Вјетровић: Врхунац спортске некултуре и неморала

Фудбалски клуб Партизан одбацио је данас оптужбе Црвене звезде да је постојала намера да се у дуелу ова два тима, одиграном прошле суботе, повреди Бразилац Евандро. „Изјава челника Звезде о наводно унапред планираној грубој и дивљачкој игри, са циљем да се онеспособи њихов играч Евандро, представља врхунац спортске некултуре и неморала”, пренјео је агенцији Бета […]

четвртак, април 28, 2011 / 11:50

Фудбалски клуб Партизан одбацио је данас оптужбе Црвене звезде да је постојала намера да се у дуелу ова два тима, одиграном прошле суботе, повреди Бразилац Евандро.

„Изјава челника Звезде о наводно унапред планираној грубој и дивљачкој игри, са циљем да се онеспособи њихов играч Евандро, представља врхунац спортске некултуре и неморала”, пренјео је агенцији Бета став клуба портпарол црно-белих Марко Вјетровић.

Вјетровић је рекао да је Управа Партизана детаљно анализирала видео снимак са 140. „вечитог” дербија и да се консултовала са медицинским стручњацима.

„Сви могу да виде да је тобожња жртва Евандро у 12. минуту нагазио нашег играча Сашу Илића и да је Илићу том приликом повријеђен зглоб”, навео је Вјетровић.

Он је додао да се на видео снимку утакмице види да је Евандро сам истегао мишић, а не после старта играча Партизана.

„Неспремност да се призна пораз и честита противнику, измишљање судијских грешака и нерегуларности постао је препознатљив манир руководства Црвене звезде, које не зна како другачије да оправда неостварена громогласна обећања”, казао је Вјетровић и додао да се овај став клуба не односи на тренера Звезде Роберта Просинечког, који је „објективно и спортски” оценио ток утакмице.



Оставите одговор