У Загребу вечерас наставак протеста

У Загребу би вечерас требало поново да буде одржан антивладин скуп, који организује група активиста на челу с Иваном Пернаром. Свој долазак потврдило је више малих партија и невладиних организација, али и студенти професори и Филозофског факултета, који су ранијих година одржали више штрајкова. Данашњи протест је и наставак низа протеста одржаних прошле седмице, које […]

среда, март 2, 2011 / 12:46

У Загребу би вечерас требало поново да буде одржан антивладин скуп, који организује група активиста на челу с Иваном Пернаром.

Свој долазак потврдило је више малих партија и невладиних организација, али и студенти професори и Филозофског факултета, који су ранијих година одржали више штрајкова.

Данашњи протест је и наставак низа протеста одржаних прошле седмице, које су обиљежили покушају продора на Марков трг где је сједиште владе, као и протеста одржаног у понедељак, који је протекао мирно, уз ангажовање великог броја полицајаца који су пратили демонстранте у шетњи градом.

Долазак је најавио предсједник Хрватских лабуриста Драгутин Лесар, чија је странка организовала акцију потписивања писама у којима се тражи владина оставка и 62.000 писама уручено је влади.

Мате Каповић, један од ранијих организатора студентских протеста прије неколико година, најавио је за Интернет страницу индекс.хр да се и он прикључује протесту, као више и професора и студената с Филозофског факултета.

Истичући да је овај протест нагло организован, он је изјавио да ће на наредном протесту бити већи број људи.

На протесте је позвала и Зелена странка, чији је предсједник Аљоша Бабић у саопштењу оцијенио да је стање неиздрживо и да треба што пре расписати изборе.

"Недопустиви су и ставови извјестиоца Европског парламента за Хрватску Ханеса Свободе о томе када би се у Хрватској требали расписати избори, јер је то мијешање у хрватску унутрашњу политику на што никако нема право", навео је Бабић.

Портпарол МУП-а Крунослав Боровец изјавио је синоћ да је, за разлику од скупа на Цвјетном тргу, даљња шетња градом у понедељак била непријављена и као таква незаконита, али да полиција није интервенисала јер је све било мирно.



Оставите одговор