Шредер уз Сјеверни, подржава и Јужни ток

БЕРЛИН – Предсједник комитета акционара гасовода "Сјеверни ток” Герхард Шредер изјавио је да подржава учешће њемачке компаније БАСФ у пројекту гасовода "Јужни ток”. Та изјава бившег њемачког канцелара је прва званична потврда могућности да водећа хемијска компанија у свијету, БАСФ, узме учешће у „Јужном току”, пренијела је агенција Интерфакс. Раније је објављено да би њемачка […]

уторак, новембар 23, 2010 / 07:16

БЕРЛИН – Предсједник комитета акционара гасовода "Сјеверни ток” Герхард Шредер изјавио је да подржава учешће њемачке компаније БАСФ у пројекту гасовода "Јужни ток”.

Та изјава бившег њемачког канцелара је прва званична потврда могућности да водећа хемијска компанија у свијету, БАСФ, узме учешће у „Јужном току”, пренијела је агенција Интерфакс.

Раније је објављено да би њемачка компанија „Винтершал”, подружница БАСФ, могла да учествовати у пројекту гасовода „Јужни ток”.

Извршни директор руског „Гаспрома” Алексеј Милер је данас, на церемонији поводом 20-годишњице успијешне сарадње са компанијом БАСФ, рекао да је увјерен да ће њихова сарадња, са либерализацијом тржишта, постајати све обухватнија и да ће се пренијети ван граница Европе.

Њемачки „Винтершал” учествује са 20 одсто у другом „Гаспромовом” пројекту, гасоводу „Сјеверни ток”, преко којег ће руски гас испод Балтичког мора почети да се испоручује европском тржишту 2012. године.



Оставите одговор