dysko

Једна је Српска

"Прије двадесет година највиђенији Срби су имали избор да стану на чело избјегличких колона, или на чело одбране свог народа. Данас су они најпоноснији. Не само да су створили једну странку, него су промијенили један свијет и ток историје која нам је била намијењена. Зато присуствујемо прослави, не једне странке, већ прослави слободе која означава […]

уторак, јул 13, 2010 / 10:41

"Прије двадесет година највиђенији Срби су имали избор да стану на чело избјегличких колона, или на чело одбране свог народа. Данас су они најпоноснији.

Не само да су створили једну странку, него су промијенили један свијет и ток историје која нам је била намијењена. Зато присуствујемо прослави, не једне странке, већ прослави слободе која означава обнову и промјене.

ПОРУЧУЈЕМО НАРОДУ: Данас сву све наше задаће везане за будућност. Република ће бити изграђена по узору на демократске, економски напредне и социјално одговорне државе.

Мора се више радити и рађати. Републици треба управа која уводи праведан умјесто неправедног начина живота. Зато ћемо штитити и одбранити уставни поредак. Вјерно заступати интересе Републике Српске и српског народа.

Ради обнове средње класе и бољег живота за све, остварићемо „Нову економску политику“. Омогућићемо равномјеран развој Републике. Укинућемо законе којима се одузимају права пензионерима, борцима, инвалидима и породицама погинулих.

Образоваћемо и запошљавати ради напретка Републике, а не због страначке припадности. Створићемо нову слику о Републици Српској као слободној, богатој и образованој земљи. Утврдићемо правце националне политике који ће остати на корист и генерацијама које дођу послије нас.

ПОРУЧУЈЕМО САДАШЊОЈ ВЛАСТИ: Долазе промјене! Очито вам је корупција засјенила ум и брзо сте заборавили шта сте обећавали. У ових пет година сте показали да сте дрски, неодговорни и неспособни и зато морате да одете. Позивамо вас на одговорност. Положите рачуне за потрошене милијарде које је зарадио и повјерио вам овај народ.

ПОРУЧУЈЕМО МЕЂУНАРОДНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ: ОХР треба укинути. Његови закони требају престати да важе. Свим неправедно санкционисаним људима треба вратити слободу и основна људска права. Спремни смо да радимо на томе да уђемо у Европску унију, али нам је неподношљиво да без Србије будемо дио НАТО-а.

ПОРУЧУЈЕМО ПРЕДСТАВНИЦИМА ДРУГА ДВА НАРОДА: Одустаните од рушења Дејтонског мировног споразума. Немамо стрпљења и намјеру да живимо са свакодневним свађама и пријетњама у несрећној и сиромашној земљи. У супротном наш пут вам је познат. Он иде ка самосталној држави Републици Српској.

Видим данас жељу за слободом и промјенама. Али, знајте, ми нисмо пошли да би рушили него да би градили. Ова побједа се не добија на јуриш, него темељитошћу, упорношћу, знањем, мудром и досљедном политиком. Сада је за наше националне интересе вриједнија једна озбиљна ријеч Српске демокатске странке, него стотине увесељавања и обмана лидера актуелне власти.

Јасно је да ће увијек бити проблема који траже своје рјешење. Модеран живот је такав. Исправно вођење државних послова је тешко без вјерних пријатеља и присталица. Без човјека се не може стварати.

Будимо једни другима вјерни пријатељи и останимо присталице Српске демократске странке. Нико није тако велики као човјек који вјерује у побједу. Зато вас позивамо да радимо и побиједимо заједно:

– ЗАЈЕДНО ЗА СРПСКУ! ЈЕДНА ЈЕ СРПСКА, ЈЕДНА ЈЕ СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА!



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор